Kable zapłonowe Spark

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
Awatar użytkownika
marcinpug
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
Numer Gadu-gadu: 2052464

Re: Kable zapłonowe Spark

Post autor: marcinpug »

Panowie , padają w dyskusji nazwy producentów ale pewnie nie wiecie ze Bougicord występuje jako polski Bougicord sprzedawany w sieci Inter Carsu i jest rzeczywiście do bani . Ja polecam oryginalne francuskie Bougicord-y , które są zakładane jako wyposażenie fabryczne . Zobaczcie sobie tu :
http://www.bougicord.com/fr/index.php?lang=fr&id_men=0
Co do świec NGK radzę nie kupować ich w marketach czy na stacjach benzynowych tylko w renomowanych miejscowych sklepach motoryzacyjnych bo jak praktyka pokazuje większość sprzedających dobiera świecę nie po typie , pojemności , roku , kodzie silnika tylko NA PAŁĘ !!! A póżniej na forach internetowych czytamy takie a nie inne opinie "znawców" garażowych . Sprzedaję świec kilka tysięcy rocznie i nigdy nie miałem reklamacji ( i nie chodzi mi tylko o firmę NGK ) Generalnie jeśli nie jestem pewien danych jakie podaje mi kupujacy to po prostu mu nie sprzedaje i tyle . Oczywiscie są wyjątki w postaci Motorcrafta ( Ford ) i niektórych japoczyków ( Denso ).
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Myslisz ze sa niedobrane? 2 komplet kupilem zimniejszych i nic to nie dalo. Myslisz, ze reklamowalem? To jest element eksploatacyny, wiec pewnie skoro sprzedajesz, to wiesz jak wyglada procedura reklamacji w takim przypadku.
Tak sie jeszcze zastanawiam, czym sie rozni kupowanie swiecy w markecie, czy na stacji od kupowania w sklepie. Tu i tu trzeba wiedziec, co sie kupuje :W
Awatar użytkownika
marcinpug
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
Numer Gadu-gadu: 2052464

Post autor: marcinpug »

Mod jak zwykle swoje . Bez komentarza
ODPOWIEDZ