205 XS 1.4 z Leszna
Re: 205 XS 1.4 z Leszna
Lew poza nowymi łapciami na zimę otrzymał tę oto kierownicę z modelu 405
Ostatnio gałka zmiany biegów została mi w ręku i teraz poszukuje nowej
Ostatnio gałka zmiany biegów została mi w ręku i teraz poszukuje nowej
no i niestety pierwsze zimowe straty
z naczepy przed moim pugiem zleciał kawał lodu i przydzwoniłem w niego czego efektem jest ułamanie mocowania zderzaka i skok ciśnienia u właściciela do niebezpiecznego poziomu. Pewnie na szybko naprawa będzie polegać na ingerencji blacho-wkrętem,a później zobaczymy
z naczepy przed moim pugiem zleciał kawał lodu i przydzwoniłem w niego czego efektem jest ułamanie mocowania zderzaka i skok ciśnienia u właściciela do niebezpiecznego poziomu. Pewnie na szybko naprawa będzie polegać na ingerencji blacho-wkrętem,a później zobaczymy
zderzak oczywiście naprawiony, w między czasie poszedł przewód hamulcowy (wymiana zamknęła się w 100zł) a dzisiaj taki oto widok uraczył me oczy
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GR 1.4 1992
- Numer Gadu-gadu: 125384
rączka z ssania też urwana to samo co u nie wielki bul jest bez tego
Reanimacja GR http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?f=35&t=26336
taki już kupiłem, ale kółko od kluczy dobrze się sprawuje
Wiosenne prządki prawie zrobione auto na letnich łapciach, odkurzone i wyszorowane efekt widoczny poniżej
Wygładzina wyciągnięta do dokładnego prania i okazała swoje drugie złe oblicze czyli zgniłe wytłumienie i teraz poruszam się bez wytłumienia
Z mechanicznych porządków gaźnik w końcu doczekał się konkretnego przeglądu o czym więcej mowy w tym wątku poniżej
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... 49#p306549
Jak już gaźnik zdjęty to i dolot powietrza wpadł w me ręce, a tam mała niespodzianka
to coś okazało się gęstym śmierdzącym smarem niewiadomego pochodzenia zmieszanym z piaskiem oczywiście pozbyłem się lokatora
Korzystając z majówki będę jeszcze grzebał i odkrywał kolejne tajemnice posiadanego XSa o czym nie zapomnę się pochwalić
a teraz pytanie: do czego ta sprężyna?
Wygładzina wyciągnięta do dokładnego prania i okazała swoje drugie złe oblicze czyli zgniłe wytłumienie i teraz poruszam się bez wytłumienia
Z mechanicznych porządków gaźnik w końcu doczekał się konkretnego przeglądu o czym więcej mowy w tym wątku poniżej
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... 49#p306549
Jak już gaźnik zdjęty to i dolot powietrza wpadł w me ręce, a tam mała niespodzianka
to coś okazało się gęstym śmierdzącym smarem niewiadomego pochodzenia zmieszanym z piaskiem oczywiście pozbyłem się lokatora
Korzystając z majówki będę jeszcze grzebał i odkrywał kolejne tajemnice posiadanego XSa o czym nie zapomnę się pochwalić
a teraz pytanie: do czego ta sprężyna?
- kika
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.1 XE "leżak"
- Numer Gadu-gadu: 0
Ooo, to witam Kolegę! Ja też śmigam po Lesznie i, żeby było zabawniej, też mam "leżaka" pod maską. Wypatruj błękitnego 205 XE
Blue is the color of my true love paint.
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
Sprezyna wyglda na blokujaca srube regulujaca skok pedalu sprzegla/naciag linki, chociarz jest troche za daleko jak na to, a to co masz w dolocie to nie smar tylko szlam olejowy wymieszany z tym co przeszlo przez filtr powietrza i nieszczelnosci dolotu, a pochodzi on z odmy czyli tego gumowego przewodu podlaczonego do dolotu po stronie kierowcy i widocznego chyba na zdjeciu ze sprezyna
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- jadak
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: XUD9
Dobrze że trafił w "klubowe ręce" a nie trafił na złom...w lipcu zeszłego roku był do sprzedania na początku za 2200zł i byłem pierwszym oglądającym, pojechałem do Piaseczna, w kieszeni miałem 2000zł, licząc że coś utarguje, ale pan Mareczek (Piaseczyński handlarz szrotami) nie chciał opuścić nawet 50zł, więc nie kupiłem go dla zasady, bo nie mógłbym spać w nocy wiedząc że nic nie utargowałem po 3 dniach widziałem to ogłoszenie z ceną 2000zł ale już zawziąłem się, że nie dam zarobić pajacowi...po tygodniu stał za 1650, po 8 dniach za 1500, po 10 dniach za 1350, a jedenastego dnia zadzwoniłem do niego ponownie że góra za 1200zł mogę wziąć i zgodził się...jak pojechałem po niego i byłem już w Piasecznie to nie odbierał już odemnie telefonów, a po 1/2 godz przysłał SMSa że już sprzedany ...i taka to oto historia Twojego XSa tuż przed twoim zakupem, jeśli by Cię to interesowało...z pozdrowieniami dla pana Marka - handlarza, co się "nachapał" i po ponad tygodniu sprzedał go za 1/2 ceny wywoławczej :/
Jadak dziękuje za krótką historie mego leżaka jak chcesz pomóc przy pugu to wszelką pomoc przyjmę z otwartymi rękami no i zobaczysz jak się miewa auto które tak szybko traciło z ceny
- jadak
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: XUD9
oczywiście, że bym pomógł każde obcowanie z 205 zwłaszcza XS to sama przyjemnośc. Tylko że od paru tygodni sam jestem posiadaczem białego XSa w którego wkładam mnóstwo energii i $$...Twój Pug stacjonuje teraz w tym Lesznie pod Warszawą?
Dokładnie w tym Lesznie pod Warszawą na granicy puszczy na północ od Błonia
Miałem wymienić wahacz w samochodzie. Po demontażu okazało się że w zasadzie trzeba wymienić oba wahacze, końcówki drążków kierowniczych oraz zaniepokoił mnie wyciek oleju. Okazało się że to uszczelniacze półosi. Roboty od groma, a przegląd za pasem peugeot dzisiejszej nocy nie pośmiga
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
uszczelniacze rób jak najszybciej w końcu olej masz tylko jeden
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
Po wielu miesiącach wiernej jazdy zmęczenie materiału dało znać . W czasie jazdy na wymianę układu wydechowego (stary spawany 4 razy i znów się przepalił w innym miejscu) nagle kierownica przestała przekazywać moją wolę na koła i lew jechał własnym torem . Na szczęście odbyło się bez wypadku, ale powrót o własnych siłach był drogą przez mękę (wychodzenie z puga i ,,ręczna" korekta kierunku jazdy ) ale zakończona wjazdem do garażu. Mam drugie auto więc obecnie pug stoi i czekam, albo na remont, albo na nowego właściciela.