Peugeot 205 1.4 XS z Katowic
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS 1,4 TU3M, 205 Mutato (automato-manualo-berlingo-306-405tka)
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Peugeot 205 1.4 XS - nowy nabytek
Co znaczy nie zafajnie ?
Twoja-moja skrzynia i półosie już obciążają bagażnik mojego hybrydowego puga także niedługo bedą u Ciebie
Twoja-moja skrzynia i półosie już obciążają bagażnik mojego hybrydowego puga także niedługo bedą u Ciebie
cookie monster -- 205 XS , 205 1,6 hybryda ( automato-berlingo-405tko)
- Wojtek
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
- Numer Gadu-gadu: 2478139
Długo kręci i nie chce odpalić, jak próbuje drugi raz to odpala normalnie. Dzieje się tak zazwyczaj w chłodniejsze dni
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS 1,4 TU3M, 205 Mutato (automato-manualo-berlingo-306-405tka)
Normalnie należało by zacząć od elektryki, świece, kable a i szczelnośc układu dolotowego czy Ci lewego powietrza za filtrem nie łapie .
Spróbuj też na początek przed odpaleniem 2 razy przekrecić wstępnie kluczykiem - tak żeby pompka 2 razy podpompowała wstępnie paliwo.
Spróbuj też na początek przed odpaleniem 2 razy przekrecić wstępnie kluczykiem - tak żeby pompka 2 razy podpompowała wstępnie paliwo.
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205
- Numer Gadu-gadu: 464582
Mam to samo tylko że na zimnym pali odrazu a na ciepłym muszę trzymać ok 10sekund zanim załapie
- Wojtek
- Uzalezniony
Małymi krokami zbliżam się do zabawy przy aucie. W garażu gromadzi się coraz więcej gratów, już nie mogę się doczekać kiedy to wszystko wrzuce
Dzisiaj przyszła pompa wody Hepu od Sebka - jeszcze raz wielkie dzięki. Zakupiłem też łożyska mcpersona. Kupiłem filtr powietrza i oleju. Niedługo dotrze skrzynia i półosie od Archera. Pozostaje tylko kupienie oleju silnikowego i przekładniowego, uszczelniaczy półosi i poduszkę skrzyni. Byłbym zapomniał o pasku rozrządu i napinaczach. Chce się z wszystkim wyrobić przed przeglądem, żeby auto pojechało już na niego z nowym zawiasem
No i po tym wszystkim jak sie nie pojawią jakieś niespodzianki to się biore za malowanko prawej strony i generalnie można powiedzieć, że autko będzie ogarnięte.
Na razie się uganiam i składam Astrę - jutro odbieram ją od lakiernika pozostaje złożenie wnętrza.
Jaki polecacie olej do skrzyni przekładniowej ?

Dzisiaj przyszła pompa wody Hepu od Sebka - jeszcze raz wielkie dzięki. Zakupiłem też łożyska mcpersona. Kupiłem filtr powietrza i oleju. Niedługo dotrze skrzynia i półosie od Archera. Pozostaje tylko kupienie oleju silnikowego i przekładniowego, uszczelniaczy półosi i poduszkę skrzyni. Byłbym zapomniał o pasku rozrządu i napinaczach. Chce się z wszystkim wyrobić przed przeglądem, żeby auto pojechało już na niego z nowym zawiasem

Na razie się uganiam i składam Astrę - jutro odbieram ją od lakiernika pozostaje złożenie wnętrza.
- Czak
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9 Gentry
- Numer Gadu-gadu: 2757168
- Kontakt:
Rzepakowy ;P.
- Wojtek
- Uzalezniony
My tu gadu gadu, a w garażu na jednym z katowickich osiedli mój XS przechodzi upgrade
Do tej chwili zamontowane zostały :
- przednie mcpersony z poprzedniego Peugeota
- półosie i skrzynia biegów od Archera
- nowe uszczelniacze itp itd
Właśnie podrzuciłem tylną belkę po regeneracji z poprzedniego 205 i też będzie dzisiaj zamontowana.
W ciągu najbliższych 2 tyg. będzie zrobiona uszczelka pod głowicą + rozrząd z nową pompą wody HEPU oraz wymiana oleju na Mobil 1 i płynu chłodniczego oraz kolektor wodny.
Szkoda tylko, że idzie zima i trzeba będzie założyć zimówki z oponami 145 :/
Odbieram auto ok 21.00 a jutro jade do pracy więc fotki z podniesionym Pugiem wrzucę w piątek.

Do tej chwili zamontowane zostały :
- przednie mcpersony z poprzedniego Peugeota
- półosie i skrzynia biegów od Archera
- nowe uszczelniacze itp itd
Właśnie podrzuciłem tylną belkę po regeneracji z poprzedniego 205 i też będzie dzisiaj zamontowana.
W ciągu najbliższych 2 tyg. będzie zrobiona uszczelka pod głowicą + rozrząd z nową pompą wody HEPU oraz wymiana oleju na Mobil 1 i płynu chłodniczego oraz kolektor wodny.
Szkoda tylko, że idzie zima i trzeba będzie założyć zimówki z oponami 145 :/
Odbieram auto ok 21.00 a jutro jade do pracy więc fotki z podniesionym Pugiem wrzucę w piątek.
- Wojtek
- Uzalezniony
auto już odebrane. Zmiany odczuwalne niesamowicie. Półosie nie stukają, biegi wchodzą jak w masełko
Zniknął luz lewarka. Autko stoi wreszcie tak jak powinno. Ma to swoje plusy i minusy, ale dopóki w Polsce nie będzie dobrych dróg to nie ma innego wyjscia. Musze się tylko przyzywczaić i nie sprawdzać co chwilę czy mam zatrzaśnięte siedzenie
Samochód chodzi ciszej i ma inne obroty przy danych prędkościach.
W piątek wrzuce fotki

W piątek wrzuce fotki

-
- Junior
-- a nie mówiłem 

- Wojtek
- Uzalezniony
Auto już wydaniu zimowym na mikrokółkach. Trzeba będzie pomyśleć na przyszłą zimę nad jakimiś 165 / 70
Felgi odrestaurowałem w lipcu, mam nadzieję, że przetrwają zimę, jak nie to inny komplet ( też XSowe ) pójdzie do piaskowania i malowania proszkowego. Zdjęcia już na standardowym zawieszeniu.
Niedługo dojdzie srebrna listewka w zderzak prosto z ASO, a z mechaniki uszczelka pod głowicę Goetze, pod zawory Erling i rozrząd + pompa wody HEPU.

Felgi odrestaurowałem w lipcu, mam nadzieję, że przetrwają zimę, jak nie to inny komplet ( też XSowe ) pójdzie do piaskowania i malowania proszkowego. Zdjęcia już na standardowym zawieszeniu.
Niedługo dojdzie srebrna listewka w zderzak prosto z ASO, a z mechaniki uszczelka pod głowicę Goetze, pod zawory Erling i rozrząd + pompa wody HEPU.
-
- Uzalezniony
Piękny Xs

- Wojtek
- Uzalezniony
Prac nad XSem ciąg dalszy.
Jutro auto dostanie:
- nowy rozrząd
- nową pompę wody
- uszczelkę pod głowicą i kolektor wodny
- nowy płyn chłodniczy
- nowy olej i filtr

Jutro auto dostanie:
- nowy rozrząd
- nową pompę wody
- uszczelkę pod głowicą i kolektor wodny
- nowy płyn chłodniczy
- nowy olej i filtr

- Wojtek
- Uzalezniony
plan na ten rok wykonany w 90 %
Autko chodzi jak zegarek
W aucie siedziała jeszcze oryginalna uszczelka pod głowicą i pompa wody.
Następny etap to dokończenie malowania prawej strony, ale to gdzieś luty / marzec.
Noi przyszła nowa ory z ASO listewka w zderzak - podziekowania dla Haku i Małysza

Autko chodzi jak zegarek

Następny etap to dokończenie malowania prawej strony, ale to gdzieś luty / marzec.
Noi przyszła nowa ory z ASO listewka w zderzak - podziekowania dla Haku i Małysza

Ostatnio zmieniony 25 lis czw, 2010 12:48 am przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Uzalezniony
Jakie koszta takiej listewki?
- Wojtek
- Uzalezniony
w ASO śpiewają 30 zł, ale Haku i Małysz wynegocjowali 15 zł