siemka.pierwsze poważne pytanko na forum.

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Para

siemka.pierwsze poważne pytanko na forum.

Post autor: Para »

siemka.pierwsze poważne pytanko na forum.ile musze miec hajsu zeby kupic w Polsce 205gti w dobrym stanie. Widzialem juz ogloszenia nawet po 2,5tyś ale pewnie samochód zajeżdżony.ile kosztowały wasze autka?
Awatar użytkownika
Misiek
Site Admin
Posiadany PUG: 205 1.9 GTI, a był kiedyś Junior 1.0
Numer Gadu-gadu: 8179447
Login tlen: misiektt
Kontakt:

Post autor: Misiek »

8-10 tysięcy złotych
krynio
Junior
Posiadany PUG: 205 Junior/ Peugeot 406
Numer Gadu-gadu: 1023304

Post autor: krynio »

zalerzy z którego roku i jaki silnik ale w takiej cenie jak podał Misiek powinieneś się zmieścić. a jeszcze moje prywatne zdanie nie pakuj sie w samochody długo jeżdzące w Polsce ja się naciołem na takiego właśnie muszę robić całe zawieszenie.
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: samer »

Tez nie kupuj skladakow ! W tych samochodach jest za duzo elektroniki (kabli) i wiadomo jak sie rozbiera auto za granica, szybko , a skalada sie byle jak ...

Misiu dobrze mowi 8-10 tys , ale czasem da sie znalesc za 6 tys w dobrym stanie

Pozdrawiam
Para

dzieki.Myslałem o sprowadzeniu z niemiec. trzeba ze 2 tyś euro mieć. Ale autka sa w stanie idealnym.nie to co u nas.Jeszcze jak ktos ma gaz zamontowany to juz calkiem zajeżdzone. znacie cos oprócz http://www.mobile.de >??
WINKiel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6

Post autor: WINKiel »

Na mobile.de sa ciekawe pozycje, ale wiekszosc z tych aut nie jest zarejestrowana, wiec ciezko je przywiezc. Ja kupilem swojego 1989 GTI za 7600 po wielkich negocjacjach :) Byl sprowadzony z Niemiec , miesiac w kraju. Stan idealny. Jak wejdziemy do UE powinno byc latwiej ze sprowadzeniem..
Awatar użytkownika
Michal gti
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
Kontakt:

Post autor: Michal gti »

Cze, Puga 205 w dobrym stanie bardzo ciezko jest trafic, ja kupilem na szczescie prostego ale czekal mnie remont silnika :cry: Poprzednie ktore ogladalem byly kompletnie zdemolowane. W pewnym momencie chcialem odpuscic ale sie nie poddalem i dalej szukalem :wink:

Pozdrawiam
DUŻY

Post autor: DUŻY »

Ja swojego kupiłem za osiem kafli. Sprowadzony z francji po Polskich dziurach przejechał 10 tyś km więc nie tak źle. Pozatym jeździła nim panienka więc nie jest zakatowany. Tylko sprzęgło babsko zepsuło :x ostatnio pedał mi wpadł w podłoge i już tam został więc portfelik mam dużo lżejszy. Skarbonka działa....
WINKiel
Uzalezniony

Ja mialem duzo malych napraw, ale na szczescie nic powaznego. oczywiscie do momentu jak go nie skasowałem ;( Ale niebawem na szczescie reaktywacja... Tez widzialem pewne zdemolowane GTI... w koncu poszedl na czesci, bo zawieszenie praktycznie nie wykazywalo tendencji do jakiegokolwiek dzialania. No i caly przod ledwo trzymal sie kupy... maska otworzyla sie w czasie jazdy i inne rewelacje :) Twardy to on byl, oj tak :) Kolo chcial za niego 2200.
DUŻY

Mój jest w niezłym stanie. Blacharka prawie cacy rdzy zero z góry i z dołu tylko pare malutkich wgnieceń :cry: ale trzeba się przyjrzeć żeby je zobaczyć. Ale poprzedni właściciel był debilem i leniem. Silnik prawie ok(troszkę się dusi na wolnych obrotach- ale już nie długo). Jakiś matoł który wcześniej go naprawiał szedł na łatwizne. Po co wkręcić śrubkę jak jest się do niej ciężko dostać. Wczoraj zakładałem halogeny (bo stare zeżarło) i dowiedziałem się dlaczego spojler troszkę odstaje. Walec jeden nie przykręcił 4 śrub. Jak bym dostał w swoje ręce to bym utłukł. Mam nadzieję że ten majsterkowicz nie grzebał za dużo w silniku...to by było straszne.
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

W moim jak go kupilem to w silniku byly weze ogrodowe , zamiast orginalnych gumowych przewodow!
Para

samer pisze: w silniku byly weze ogrodowe , zamiast orginalnych gumowych przewodow!

hehehe.... no nie moge. To nawet takie walki robią ale frajerzy. Jakby wiedzieli jak ważne są te samochody dla nas to by się lepiej przykładali
DUŻY

Możemy założyć grupe walczącą z pojebanymi mechanikami. U mnie są jeszcze kable które prowadzą do nikąd ktoś je po prostu ucioł. Zdarzają sie debile.
Rafał

Post autor: Rafał »

kupójąc GTI trzeba go dobrze oglądać wiadomo że takimi samochodami nie jeżdżą z regóły spokojni czy starsi ludzie ktoś kto ma taki wózek lubi raczej przycisnąć a na dużych obrotach i prędkościach auto prędzej się zużywa[/list]
WINKiel
Uzalezniony

Wiadomo, ze szybko sie zuzywa, ale nie jezdze autkiem po to aby sie nie zuzywalo, tylko dalo mi radosc :) A jak sie zuzyje - trzeba i owszem zregenerowac :)
ODPOWIEDZ