Jak już wcześniej pisał mój kolega osmolov udało mi się zakupić P205 xs, i tym samym uratować go od podróży do huty. Jest to samochodzik z 1992r s silnikiem 1.6 o mocy 65kW czyli ok 90 KM. Nie jest w rewelacyjnym stanie. Wizualnie przydało by się odświeżyć lakier gdyż czas i stanie na dworze zrobiło swoje, blacha jest ok, małe ognisko rdzy na progu, zbity klosz z kierunkowskazu, brak jednego halogenu oraz rozbita lampa stopu. Mechanicznie auto nie sprawne. W tym momencie stoi u znajomego mechanika. Do wymiany pompa wody (ciekło z niej jak z kranu przez co się strasznie grzał), pasek rozrządu wraz z napinaczem, nowe gumy i smar na przeguby, coś się dzieje z elektryka, albo aku jest padnięty albo gdzieś ucieka prąd, końcówki układu kierowniczego do wymiany, hamulce w bardzo złym stanie, odpowietrzniku ukręcone.. Środek auta zapuszczony i śmierdzący, zamówiłem odkurzacz piorący i będę go odsmradzał. Gałka biegów sportowa ale zepsuta, kierownica z GTi, fotele kubełkowe, trochę potargane. W prezencie od wujka dostałem nowe halogeny Wesem, kierunkowskaz, gałkę zmiany biegów, i lampę tylną wiec już na dniach wymienię te elementy. Mam także do tego autka amortyzatory które dostałem jako gratis do auta. Autko jest w gazie co mnie cieszy gdyż jest to dużo tańsze jeżdżenie, posiada elektrycznie podnoszone szyby, wspomaganie kierownicy, centralny zamek (nie zawsze działa).
Ogólnie autko do zrobienia. OC wczoraj opłacone, przegląd do września.
Mam nadzieję że uda się doprowadzić te auto do stanu używalności i że mi jeszcze posłuży