XS laleczka ;)

Prezentacje posiadanych 205tek, krótkie opisy, historia i zdjęcia posiadanych samochodów.
Awatar użytkownika
szasz
Uzalezniony
Posiadany PUG: XS '92 [i] Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI [i] Citroen C4 1.6 BlueHDI
Numer Gadu-gadu: 0

Re: XS laleczka ;)

Post autor: szasz »

nowak68 pisze:To Ty z tym praniem na powódź w Gdańsku czekałeś Obrazek
Obrazek

205 XS rulez :-)
Zawsze iść, rozkaz który mam we krwi..
Awatar użytkownika
szasz
Uzalezniony
Posiadany PUG: XS '92 [i] Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI [i] Citroen C4 1.6 BlueHDI

Tomkam, dzięki, ale tytułem wstępu, mimo, że nie jestem forumowym ortodoksem, czuję się w obowiązku pouczyć Cię, że zanim zaczniesz poznawać forum i zabierać głos, to jest specjalny dział gdzie witają się "nowi" Obrazek
Tam się chłopie skieruj i w krótkich chociażby żołnierskich słowach napisz skąd pochodzisz i dokąd zmierzasz Obrazek czyli czy interesujesz się peugotami 205, masz może swojego peugeota, itp.

Powodzenia Obrazek

Awatar użytkownika
szasz
Uzalezniony

;-)
Obrazek
Boki twardziutkie jak trzeba! Jest bomba! Czekają na transfer do wozu. Muszę uporać się tylko ze stelażami i jazda do auta.

Jest pięknie :-P

Pzdr

Awatar użytkownika
szasz
Uzalezniony

Wleciała nowa rura. Była delikatna niepewność przy zamówieniu a potem dostarczeniu, czy będzie pasować, ale wszystko było dobrze Obrazek
Dobre majstry Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
krzyska
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90

Post autor: krzyska »

Dobre bo polskie.
GTI_Efekt Masy Obrazek
Awatar użytkownika
mulec
Junior
Posiadany PUG: 205 1.1 XR (91'), 205 1.8D Mito (95')

Post autor: mulec »

Co to za rura, podeślij namiary? Wywaliłeś katalizator? Wszystko P&P czy musiałeś dodatkowe mocowania robić?
Awatar użytkownika
szasz
Uzalezniony

Hej, kata już nie było, jak kupiłem wóz. Stąd też facet w zakładzie najpierw sprawdził co jest w samochodzie a potem wertował katalogi, starając się coś dobrać. Powiedział że rura z katem jest za .. 1200 zł Obrazek nie zamawiałem Obrazek

No i dobrał tę. To jest jakiś polski producent, zobacz naklejkę na zdjęciu. Rura kosztowała 95 zł. Pasowała p&p, majster dodał tylko obejmę na łączeniu z tłumikiem i kołnierz Obrazek nie pamiętam jak to się nazywa, na łączeniu z rurą kolektora, którą na marginesie mam również nową. Jest ciszej niż w najnowszym BMW serii 7 Obrazek

Jak z naklejki niczego nie wyczytasz, to wcisnę się dzisiaj jakoś pod samochód albo zlecę to któremuś mojemu dzieciakowi, żeby ładną fotę naklejki zrobił, o ile ona wciąż tam jest Obrazek

Pzdr

2mouse
Peugeot 205 Master

Post autor: 2mouse »

szasz pisze:To jest jakiś polski producent, zobacz naklejkę na zdjęciu.
Ferroz... Obstawiam trzy miesiące do pojawienia się korozji, sześć do odpadnięcia pierwszych kawałków tlenku żelaza, w przyszłe wakacje perforacja.... :( Popieram polskich producentów, ale ten niech sczeźnie... :evil: Izawit i Ferroz... Wzór bylejakości... Chińszczyzna jest lepsza. :/
Awatar użytkownika
szasz
Uzalezniony

2mouse pisze:
szasz pisze:To jest jakiś polski producent, zobacz naklejkę na zdjęciu.
Ferroz... Obstawiam trzy miesiące do pojawienia się korozji, sześć do odpadnięcia pierwszych kawałków tlenku żelaza, w przyszłe wakacje perforacja.... :( Popieram polskich producentów, ale ten niech sczeźnie... :evil: Izawit i Ferroz... Wzór bylejakości... Chińszczyzna jest lepsza. :/
Nic a nic nie podoba mi się to co napisałeś. Naturalnie z uwagi na treść :O w razie czego trzeba będzie reklamować :-P

Awatar użytkownika
dzikson
Maniak
Posiadany PUG: 205XS
Kontakt:

Post autor: dzikson »

Sądzę, że wątpię :)
U mnie dokładnie ta rura Ferroza jeździ od końca lutego (pół roku) i nic złego się z nią nie dzieje. Zaglądałem niedawno, nic jej nie zjada, nawet w środkowej części, gdzie miała okazję zarysować się o garby, naruszona powierzchnia nie wykazuje korozji.
Rurę kupiłem w hurtowni za 77pln.
Fakt, że przydałoby się środkowe zawiesie, ale nawet bez niego tragedii nie ma.
Awatar użytkownika
HideoOSW
Junior
Posiadany PUG: 205 Winner PTS / 205 GTI
Kontakt:

Post autor: HideoOSW »

Ten producent Ferroz to ode mnie z miasta, generalnie opinie są podzielone ale cóż, produkują tanie zamienniki to i z jakością bywa różnie. Znam osobę co tam pracuje, mówi że tłumik OK sam w swoim aucie ma ich tłumik, " i jak podjadę do nich to jeszcze gratis mi zamontują" a właśnie mam w cywilnym aucie tłumik końcowy do wymiany więc cóż zobaczymy. Nie żebym zachwalał ale w moim przypadku chodzi o koszty, w cywilnym dieslu wolę oszczędzać żeby więcej kasy zostało na 205tkę:P
Obrazek 1991 GTI [M0TW]
Obrazek 1993 WINNER [M0MY]
Obrazek 1992 XS [P3XY] RIP
2mouse
Peugeot 205 Master

Post autor: 2mouse »

dzikson pisze:Sądzę, że wątpię :)
U mnie dokładnie ta rura Ferroza jeździ od końca lutego (pół roku) i nic złego się z nią nie dzieje. Zaglądałem niedawno, nic jej nie zjada, nawet w środkowej części, gdzie miała okazję zarysować się o garby, naruszona powierzchnia nie wykazuje korozji.
Rurę kupiłem w hurtowni za 77pln.
Fakt, że przydałoby się środkowe zawiesie, ale nawet bez niego tragedii nie ma.
Tłumik Ferroza w byłym moim Berlingu fizycznie się rozpadł po 9 miesiącach. Mocowanie rury odseparowało się od reszty korozyjnie... W środku była kupka proszku. Straszny syf... :( Też trzeba wspomnieć że to było ze 4 lata temu, a oni nadal istnieją. Może jest lepiej. :roll:
Awatar użytkownika
krzyska
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90

Post autor: krzyska »

Mam w gti dedykowany tłumik ferroza mocowany tak jak w oryginale obejmą. Sam tlumik trzyma sie dobrze ale obejma już kiepsko.
GTI_Efekt Masy Obrazek
Awatar użytkownika
szasz
Uzalezniony

W tym tyg. zrobiłem deal z Łukaszem z Kielc. Młody333 dostarczył szkła halogenów. Wielkie dzięki! Obrazek
Obrazek
W sobotę dokonałem montażu:
Obrazek
Niestety są białe, ale lepsze takie niż nic (jak Krycha bez oka, sensa una donna) Obrazek
Obrazek
Obrazek
Waham się teraz czy zostawić dwa kolory, czy żółty też zmienić na biały Obrazek Będę myślał Obrazek

Pzdr.

Ps. Koszty prawie żadne tym razem.

Awatar użytkownika
szasz
Uzalezniony

Z cyklu: przygotowanie do drogi. Dzisiaj wizyta u Pana Andrzeja zaowocowała wymianą oleju (z filtrem), gumowej osłony przegubu i simeringu.

Jestem luźniejszy o 320 zł, ale za to zwarty i gotowy na wycieczkę w Beskidy. Jeszcze tylko zimowe koła wrzucę, ale to jest chwila, bo warstat (dialogi na 4 nogi) jest ode mnie o rzut mokrym kaloszem ;-)

Czuwaj! :-P

ODPOWIEDZ