tył w 205?

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
ja

tył w 205?

Post autor: ja »

powie mi ktoś jak obnizyć tyl w 205...wiem ze na belce,ale dokładnie?
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

poszukaj dobrze, na forum swego czasu było sporo na ten temat
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
WINKiel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: WINKiel »

Kaktus to dokładnie opisał na swojej stronie.
Globus205

Post autor: Globus205 »

1. jeżeli masz stabilizator to pierw odkrecasz jego mocowania z obu stron- takie jajowate blachy przykrecone jedna śrubka 8 do łapy, maja w sobie plastikowa zaślepke, którą trzeba wyjać i widać dziure z gwintem wkręcamy tam długą i mocną śrube bodajrze 12 kręcimy do momentu aż mocowanie stabilizatora wyjdzie z łapy i zobaczysz wnetrze belki ze stabiliaztorem w środku - z drugiej strony robimy to samo- po odkręceniu mocowan śtabilizator powinien swobonie ruszac sie w belce

2. wchodzimy do kanału i patrzymy na belke od dołu składa sie ona z grubej rury( w środku niej stabilizator) i 2 cienkich drążków skrętnych które z jednej strony przymocowane są do nadwozia a z drugiej do łap

3. odkrecamy nakretki które mocuja te drążki do nadwozia - 8 nakrętka - najlepiej nasadową 13

4. auto oczywiście stoi na lewarkach a nawet proponował bym postawic je na jakichs pustakach lub klockach

5. podkładamy lewarek pod beben/tarcze i delikatnie podpieramy tak by beben/tarcza leżała na lewarku

6. bierzemy duuuuzy młotek i uderzamy w wewnetrzna strone łapy tak aby po woli wysunełe sie na zewnatrz auta i na drążku który jest przymocowany do tej łapy a dokładniej na jego drugim koncu pokarze sie wieloklin
cała łapa w moim przypadku wysunełe sie o ok 3 cm az cały wieloklin sie pokazał
zaznaczamy wtedy punkt odnieienia na wieloklinie i lewarkiem podnosimy beben/ tarcze do góry

7. w zależnosci od chęci obniżenia wybeiramy 1 lub 2 ząbki ( u mnie 4) i wbijamy łape z powrotem i mamy glebe :shock: :shock: :mrgreen:
ja

Post autor: ja »

Dzęki wielkie za pomoc,teraz napewno sobie poradzę...pozdrawiam.-Jaco :P
BubuPN

Post autor: BubuPN »

a ilu milimetrom lub centymetrom odpowiada jeden ząbek?
ODPOWIEDZ