malowal ktos tak samemu zderzaki i dokladki ?? ja bede szpachlowal zderzak bo mi sie leciutko rozwalil i od razu sie zastanawiam nad pomalowaniem ich na kolor nadwozia
zabieram się za to tuż po egzaminach. Zakupiłem już podkład do zderzaków, szpachlę natryskową i podkład do lakieru (lakier mam i zdałoby się prysnąć jeszcze lakierem bezbarwnym)
Efekt ciekawy, jestem zdecydowanie za
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
3)Teraz podkład do lakieru (obowiązkowo)
4)no i lakier + lakier bezbarwny (nie wiem tylko czy koniecznie trzeba nałożyć warstwę lakieru bezbarwnego?)
resztę trzeba
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
nie wiem czy wiecie ale większość francuzów ( oczywiście nie metalików ) było malowane warstwowo baza + bezbarwny Na akryl można spokojnie malować bezbarwnym, w niczym to nie przeszkadza ! Zadaniem lakieru akrylowego jest nadanie barwy i głębi powierzchni, połysk oczywiście też nadaje - ale można nałożyć na akryl bezbarwny !
EDIT:aha i podkład na tworzywo jest konieczny, inaczej lakier popęka po jakimś czasie
Czy tak jest fachowo? (każdy moze mieć swoje zdanie), ja tak zrobiłem i jest extra od prawie trzech lat. Zderzak szlifujemy papierem ściernym, coraz większa gradacja w celu uzyskania równej powierzchni, żeby pozbyc sie faktury. Potem odtłuszczamy (benzyna extrakcyjna nie jest najlepszym rozwiązaniem-niewiele droższy a o wiele lepszy jest odtłuszczacz) ale do zderzaków może być. Potem kładziemy (malujemy) "uplastyczniaczem"-środkiem majacym zapewnić dobre trzymanie się lakieru podłoża. Środek ten zazwyczaj jest bezbarwny. Po około 15-20 minutach kładziemy właściwy lakier (chodzi o to aby uplastyczniacz nie wysechł całkowicie-znacznie pogarsza to jego właściwości. Lakier bezbarwny pełni dwie funkcje: nadaje połysk i zabezpiecza właściwy lakier. W zasadzie to wszystko. Po kilku tygodniach można wypolerować.
p.s.
Do takiej zabawy polecam oryginalne zderzaki (wykonane z żywicy prasowanej) podróby są plastikowe.