Jak wygłuszyć? I o korozji...

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

najprostsza metoda wygłuszenia, najtańsza, najszybsza, najmniej roboty, najlżejsza.... kup sobie stopery do uszu :wink: :mrgreen:
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Buben
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Buben »

kupowalem arkusze 50cm x 50 cm po 20,- sztuka... Taniej niz na allegro.

To wygrzewanie nic nie da, bo gdy ostygną, znow je podgrzeje silnik i zmiękną jak wczesniej...
Dlatego musze od czasu do czasu podklejac:))
+ Peugeot 205 Junior 1.0 + http://www.Buben.205.pl + MooonnSSta!? :O
BubuPN

Post autor: BubuPN »

Grzechuuu205: jeśli chodzi o matę to pojechałem do najbliższego składu budowlanego powiedziałem, że chcę matę samoprzylepną w rolce 10 x 2 i wiedzieli od razu o co chodzi - cena 110PLN za rolkę... było wygłuszane dwoma rolkami (jedna srebrna i jedna pomarańczowa.. tak jakoś wyszło.. kolor jest mało ważny heh) jeśli chodzi o fachową nazwę to są jakieś maty do kominów czy czegoś tam... wygłuszany element trzeba porządnie wyczyścić, odtłuścić, a później już tylko wycinasz ile Ci jest potrzebne, formujesz i heja...
Załączniki
wygluszanie 035mini.jpg
wygluszanie 035mini.jpg (84.23 KiB) Przejrzano 2865 razy
wygluszanie 042mini.jpg
wygluszanie 042mini.jpg (142.75 KiB) Przejrzano 2864 razy
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

grzechuuu205 pisze:no to chyba sobie wytłumie autko... za bardzo słychac szymu i wogóle... Audio gra mi doskonale ale jak wytłumie moze byc jeszcze lepiej:)
A po ile taki maty PLNów?. Napiszcie jakie i za ile (podajcie dokładną jakąs nazwe bo ja naparwde nie mam zielonego pojęcia o tych matach.. sorry) :roll:
PS. i napiszcie kto czym ma wygłuszone w swoim aucie.
u mnie czekaja boll'e w garazu, ale najpierw musze sie wykurowac =/ sa tez app. zasada uogolniona jest dosyc prosta. maty miekkie latwiejsze w montazu, ale twardymi lepszy efekt...

z drugiej strony z matami nie ma co przesadzac... chcesz wygluszac cale auto? to kilkadziesiat kg mat =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Buben
Nowicjusz

moj 1.0 gdybym wygluszyl calą bude przestałby jezdzic:D
Awatar użytkownika
rahueme
Junior

Post autor: rahueme »

co do wygluszania ja dzis kupilem arkusz 120x90 podajrze jakos tak ale nie jestem pewny w szczecinie w motozbycie za 28zl ;d /na faktorke jak na paragon to kosztuje ok37zl jak nrazie to tylko bagaznik wzielem bo mialem gola blache :) i powiem ze roznice czuc bynajmniej wydechu w srodku tak nie slychac :) co do audio to az tak kolosalnej roznicy nie odczulem chociaz powiem ze bas jest chyba glosniejszy ale takie pojedyncze uderzenia :) co do ciagnacego to bez zmian :P no to by bylo chyba tyle mojego sprawozdania :)) aa co do maty odrazu mowie ze na cieplo ja klasc :P latwo sie lamie :)) a jak sie ja ladnie podgrzeje to wszedzie slicznie dojdzie :)
Buben
Nowicjusz

wjakim miescie?:))
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
Numer Gadu-gadu: 2800082

Post autor: grzechuuu205 »

rahueme - a czym ty to wygłuszyłes? jaka to mata dokąłdnie?
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu :) :)
Obrazek
Awatar użytkownika
rahueme
Junior

grzechu kurde to jakas bitumiczna podajrze nie wiem dokladnie jaka to mata ale bylem w motoryzacyjnym i ponoc te maty co ja kupilem sa wykorzystywane przy produkcji opla i volvo, ona wyglada jak hmmm....cos na styl papy pokrytej takim bialym materialem w kratki =) jak sie podgrzalo ja to ladnie sie formowala a na zimnym pekala jak glupia ;/ i miala na sobie klej :) taka mata samoprzylepna grubosc to podajrze 2mm jutro bede jechac jeszcze jeden arkusz kupic na dzwi to sie wszystkiego wywiem =) Buben w moim miescie :) SZCZECIN
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

podaj jeszcze adres =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
rahueme
Junior

\Motozbyt
al.Piastów 41
ale wjazd tam jest od narutowicza, to jest na terenie politechniki, z tego co slyszalem to tlumniki maja tam po cenach producenta, niby zadnej marzy nie narzucaja ;)
ODPOWIEDZ