Jak wygłuszyć? I o korozji...
-
Buben
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
kupowalem arkusze 50cm x 50 cm po 20,- sztuka... Taniej niz na allegro.
To wygrzewanie nic nie da, bo gdy ostygną, znow je podgrzeje silnik i zmiękną jak wczesniej...
Dlatego musze od czasu do czasu podklejac:))
To wygrzewanie nic nie da, bo gdy ostygną, znow je podgrzeje silnik i zmiękną jak wczesniej...
Dlatego musze od czasu do czasu podklejac:))
+ Peugeot 205 Junior 1.0 + http://www.Buben.205.pl + MooonnSSta!? :O
-
BubuPN
Grzechuuu205: jeśli chodzi o matę to pojechałem do najbliższego składu budowlanego powiedziałem, że chcę matę samoprzylepną w rolce 10 x 2 i wiedzieli od razu o co chodzi - cena 110PLN za rolkę... było wygłuszane dwoma rolkami (jedna srebrna i jedna pomarańczowa.. tak jakoś wyszło.. kolor jest mało ważny heh) jeśli chodzi o fachową nazwę to są jakieś maty do kominów czy czegoś tam... wygłuszany element trzeba porządnie wyczyścić, odtłuścić, a później już tylko wycinasz ile Ci jest potrzebne, formujesz i heja...
- Załączniki
-
- wygluszanie 035mini.jpg (84.23 KiB) Przejrzano 3001 razy
-
- wygluszanie 042mini.jpg (142.75 KiB) Przejrzano 3000 razy
- cheatoss
- Maniak
u mnie czekaja boll'e w garazu, ale najpierw musze sie wykurowac =/ sa tez app. zasada uogolniona jest dosyc prosta. maty miekkie latwiejsze w montazu, ale twardymi lepszy efekt...grzechuuu205 pisze:no to chyba sobie wytłumie autko... za bardzo słychac szymu i wogóle... Audio gra mi doskonale ale jak wytłumie moze byc jeszcze lepiej:)
A po ile taki maty PLNów?. Napiszcie jakie i za ile (podajcie dokładną jakąs nazwe bo ja naparwde nie mam zielonego pojęcia o tych matach.. sorry)![]()
PS. i napiszcie kto czym ma wygłuszone w swoim aucie.
z drugiej strony z matami nie ma co przesadzac... chcesz wygluszac cale auto? to kilkadziesiat kg mat =]

sprzedany
-
Buben
- Nowicjusz
moj 1.0 gdybym wygluszyl calą bude przestałby jezdzic:D
+ Peugeot 205 Junior 1.0 + http://www.Buben.205.pl + MooonnSSta!? :O
co do wygluszania ja dzis kupilem arkusz 120x90 podajrze jakos tak ale nie jestem pewny w szczecinie w motozbycie za 28zl ;d /na faktorke jak na paragon to kosztuje ok37zl jak nrazie to tylko bagaznik wzielem bo mialem gola blache
i powiem ze roznice czuc bynajmniej wydechu w srodku tak nie slychac
co do audio to az tak kolosalnej roznicy nie odczulem chociaz powiem ze bas jest chyba glosniejszy ale takie pojedyncze uderzenia
co do ciagnacego to bez zmian
no to by bylo chyba tyle mojego sprawozdania
) aa co do maty odrazu mowie ze na cieplo ja klasc
latwo sie lamie
) a jak sie ja ladnie podgrzeje to wszedzie slicznie dojdzie 
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
grzechu kurde to jakas bitumiczna podajrze nie wiem dokladnie jaka to mata ale bylem w motoryzacyjnym i ponoc te maty co ja kupilem sa wykorzystywane przy produkcji opla i volvo, ona wyglada jak hmmm....cos na styl papy pokrytej takim bialym materialem w kratki =) jak sie podgrzalo ja to ladnie sie formowala a na zimnym pekala jak glupia ;/ i miala na sobie klej
taka mata samoprzylepna grubosc to podajrze 2mm jutro bede jechac jeszcze jeden arkusz kupic na dzwi to sie wszystkiego wywiem =) Buben w moim miescie
SZCZECIN