Sebek pisze:a moim zdaniem sa tu na bank duże straty, tak zamontowany stożek nie łapie po prostu powietrza bo niby skąd, zza lampy
dokladnie zza lampy wchodzi tam bardzo duzo powietrza, jesli ssumowac swiatlo wszystkich szczelin to wyjdzie tyle samo albo wiecej co dziura wyrznieta w grilu
powiedz mi czego sa duze straty ?
Sebek pisze:
testowałem taka koncepcję ale lepiej jeździ ze stożkiem w miejscu puszki, osłoną termiczna izolującą ciepło z silnika i z dolotem dającym nawiew na stożek i wyrżnietym otworem w grillu i to zdecydowanie
moje koncepcja polega na tym ze puszka filtra sluzy jako pojemnik powietrza przydatnego przy naglym dodaniu gazu, co do srednicy rur to musze cie zasmucic ale najwiezszym gardlem w dolocie jest przepustnica
pozatym generalnie caly kolektor i wtrysk jest do dupy dlatego mam zamiar sie z tym osprzetem pozegnac
grzechuuu205 pisze:no strasznie

zdjęc to ja nie ma osobno kazdej, ale mają srednice 75mm (stozek ma 77mm a wejsciedo silnika (tego plastikowego czegos) ma 73mm ale to uszczelniłem) jedno kolanko ma 90st. drugie chyba 75st a trzecie to chyba 20st i na koncu (przy stożku) jest prosta rura, którą skróciłem pod skosem lekkim aby nie wchodziła do stożka (bo stozek pod lekkim kątem jest)
to jeszcze powiedz co z osiagami
grzechuuu205 pisze:i ten metal cos daje? ale zrób fotke jak to u ciebie pod macha wygląda!

40 zl za kawalek wypolerowanej blaszki z 3 wasami do mocowania