Sportowa kierownica
Sportowa kierownica
Czesc. Mam skorzana kierownice w kolorze czerwonym, jest niestety troche wytarta. Czy jejt jakis sposob na odnowienie jej ? nie mam pojecia moze pomalowac ? tylko jaka farba ??
jesli jest obita jakims materiałem to pomoże wymiana tego materiału, jeśli jest to normalna farba to wtedy pomalowanie załatwi sprawę, a co do użytej farby to obstawiałbym lakier samochodowy bo w końcu kierownica jest z metalu, ewentualnie jakąś może do plastików - czort wie, możesz się też pokusić o takie wynalazki jak np. fantachrome
jeśli bym był na Twoim miejscu to spróbowałbym ją obszyć skórą taką jak jest np. na meszki czy na tych kierownicach sprzedawanych na allegro, znajomy coś takiego robił i koszt materialnie był niski, ale za to cierpliwości musiał wydać sporo
na allegro widziałem skórę w cenie 70zł za metr kwadratowy czy jakoś tak, typową obiciową

taaa i jak mu wystawią rachunek to umrze przedwcześnie na zawał
wystarczy jakaś firma zajmująca się stylingiem aczkolwiek najtańsza metoda to kupić na allegro skórzany pokrowiec (np. takie coś: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=38497754), przysiąść z flaszką piwka albo z czteroma flaszkami i się pobawić