Witam, o ile obniżenie tyłu nie niesie za sobą konsekwencji finansowych o tyle obniżenie przodu to chyba już poważniejsza rzecz więc proszę o radę jak najtańszym sposobem obniżyć przód auta, nie zależy mi na sportowych sprężynach, tym bardziej amorkach, chodzi o najtanszy sposób, wykluczam oczywiście stosowanie tzw klamr, chce zrobić to możliwie najtaniej lecz z głową. Zastanawiałem się czy mogę wsadzić do mojego XSa sprężyny z gti? Czy to coś da? Może wystarczy obciąć sprężyny o kilka zwojów? Chciałbym zostawić seryjne amorki, przynajmniej narazie póki nie zrobię silnika. Proszę o rady tych którzy robili już coś takiego. Pozdrawiam
najtańszym sposobem jest obcięcie sprężynki o te 2 zwoje. a czy jest to dobry sposób... temat rzeka
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
TOMBIKE pisze:co znaczy "zgrzał zwój" ? Bo nie bardzo wiem jak i gdzie sie to robi
Nie zdejmujac sprezyn z samochodu przygrzal jeden zwoj do drugiego palnikiem.
Widzialem efekt i nie wyglada tak zle. Juz ponad rok tak jezdzi i nie narzeka. Poprostu nie chcialo mu sie wyciagac tych sprezyn zeby je przycinac wiec tak sobie zrobil (z lenistwa poprostu )
Wink chodzi głównie o efekt wizualny, nie stać mnie narazie na sportowe zawieszenie, teraz pytanie: łatwo rozebrać amorki z przodu żeby wydostać sprężyny? Z której strony ciąć