Taki motyw na aparacie zapłonowym ??
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
- Numer Gadu-gadu: 6262732
- Kontakt:
Taki motyw na aparacie zapłonowym ??
Mam 1.6 gti ale aparat zapłonowy chyba z 1.9 (sam niewiem) Motyw polega na tym co na obrazku. chodzi o to ze sróba powinna byc mniej wiecej na srodku tych otworów na których ustawia sie apłon a nie na prawie max wychyleniu.Zapłon ustawiony dobrze. Czy to wina tego ze w 1.6 mam w sumie inny aparat niz powinien być?? Z tego co wiem to w 1.6 na 100% kopułka jest zapinana na zapinki a nie przykrecana. Czy wymienic aparat na dedykowany do 1.6 (i tak to zrobie po podcisnienie zwalone)
- Załączniki
-
- Zdjęcie(19).jpg (38.19 KiB) Przejrzano 4703 razy
Pug sprzedany
- dominik19866
- Junior
- Posiadany PUG: RG cabrio + RG
- Numer Gadu-gadu: 6499027
Witam mam taki malutki problem chodzi mi o to gdzie powinien byc podpięty węrzyk od podciśnienia od aparatu zaplonowego
?? kupiłem Lewka i to mój pierwszy benzynowy silnik
niemam pojecia gdzie to podpiąc (do tej pory tylko diesle) i na co to ma wpływ? na zapłon? a jak nie podpiete to co sie stanie? co do ustawienia zapłonu kopułke mam przykręcona na 2 srubki i jest ustawiona prawie na środku

- dominik19866
- Junior
- Posiadany PUG: RG cabrio + RG
- Numer Gadu-gadu: 6499027
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
musisz spojrzec na przepustnice od strony kabiny tam na wysokosci przepustnicy wystaja 2 rurki do jednej powinien byc podłaczony filtra weglowy do drugiej przyspieszac. Fabrycznie jest on podlaczony przez jakis zaworek znajdujacy sie w okolicy pompy hamlucowej ale to jest gadzet ktory lubi sie psuc i najlepiej podlaczyc bezposrednio przypieszacz<-> przepustnica, jak cos to jutro postaram sie pamietac o fotce wtrysku
wezyk od przyspieszacza trzeba wlozyc na ten mniejszy krociec
wezyk od przyspieszacza trzeba wlozyc na ten mniejszy krociec
- Załączniki
-
- wezyk od przyspieszacza trzeba wlozyc na ten mniejszy krociec
- DSC00823.JPG (56.26 KiB) Przejrzano 4408 razy