czas sprzedac auto i kupic cos nowego
-
- Junior
czas sprzedac auto i kupic cos nowego
jskie auto polecacie , odradzacie lub wedlog was jest godne uwagi
jeli chodzi o moje typy
to z malych ( sportowych )
406 coupe 2,0 lub 3,0
bardziej rodzinnie to a4 avant 1,8T
lub calkiem rodzinnie VYOAGER CHRYSLER 2.5 td
szukam auta do 25 tys macie jakies pomysly ???
jeli chodzi o moje typy
406 coupe 2,0 lub 3,0
Moj Peugeot to typowy SZCZUR !!!

- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: czas sprzedac auto i kupic cos nowego
406 coupe to nie jest małe (sportowe) autko ale ja bym takie poleciłTOMEK-TARNÓW pisze:jskie auto polecacie , odradzacie lub wedlog was jest godne uwagi
jeli chodzi o moje typy
406 coupe 2,0 lub 3,0

http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
jedź do anglii po fure
ten kumpel co mi odsprzedał renault 5 turbo przyjechał rouverem 600 200KM turbo stan inealny w półskórach i wszystkim czego sobie życzysz i mówi że w anglii zapłacił za niego na polskie 4000zł a w kraju ta wersja rocznik 99 podobny przebieg koło 18.000zł
ten kumpel co mi odsprzedał renault 5 turbo przyjechał rouverem 600 200KM turbo stan inealny w półskórach i wszystkim czego sobie życzysz i mówi że w anglii zapłacił za niego na polskie 4000zł a w kraju ta wersja rocznik 99 podobny przebieg koło 18.000zł
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
-
- Junior
o cenach w angli to wiem bardzo dobrze co i jak
przyklad
kupilem forda mondeo rok 96 stan oceniam na dobry cena 70 funtow
kumpel dostal ROVERA 216 ZA DARMO
kolezanka VECTRE A dostala za cale 10 funtow
MONDEO 2,0 rok 98 na ful wypasie lakier nie za ciekawy bez skory fele aluminium 17 cali kupione za 100 funtow
wszystko O K tylko ze chcacy jezdzic tym autem w sposob legalny musisz zaplacic INSURANCE (UBEZPIECZENIE) I TU SIE POJAWIA KLOPOT bo za golfa 3 z silnikiem 1,6 typ musila zaplacic ubezpieczenie 1200 funtow a za auto dal 800 hehehe
weim napiszecie ze znizki z polski sa reflektowane i wychodzi taniej ale jaki sens jest zwozic auto za 4 czy 5 tys funtow i pozniej ze tak powiem pier... sie z przekladka i innymi duperelami
nie dosc ze nigdy przekladka nie bedzie w 100% gwarantem jakosci i trawlosci ( raczej bal bym sie jezdzic fura szybko po takim zabiegu ) to jeszzce musisz przywiesc takie auto z wysp
jesli chcesz to zrobic autem jadac na kolach oplac ubezpiecznie bo bedziesz mial klopoty z celnikami heheheh
jesli laweta to milego wiezienia fury laweta 2000 km plus oplaty za tunel kolo 100 funtow jak nie wiecej hmmmm
wole do Niemcowni jechac poszukac przyjechac i jezdzic a nie bawic sie w rzeczy ktore wedlog mnie i tak sensu nie maja !!!
to jak macie jakies propozycje samochodow ??????
przyklad
kupilem forda mondeo rok 96 stan oceniam na dobry cena 70 funtow
kumpel dostal ROVERA 216 ZA DARMO
kolezanka VECTRE A dostala za cale 10 funtow
MONDEO 2,0 rok 98 na ful wypasie lakier nie za ciekawy bez skory fele aluminium 17 cali kupione za 100 funtow
wszystko O K tylko ze chcacy jezdzic tym autem w sposob legalny musisz zaplacic INSURANCE (UBEZPIECZENIE) I TU SIE POJAWIA KLOPOT bo za golfa 3 z silnikiem 1,6 typ musila zaplacic ubezpieczenie 1200 funtow a za auto dal 800 hehehe
weim napiszecie ze znizki z polski sa reflektowane i wychodzi taniej ale jaki sens jest zwozic auto za 4 czy 5 tys funtow i pozniej ze tak powiem pier... sie z przekladka i innymi duperelami
nie dosc ze nigdy przekladka nie bedzie w 100% gwarantem jakosci i trawlosci ( raczej bal bym sie jezdzic fura szybko po takim zabiegu ) to jeszzce musisz przywiesc takie auto z wysp
jesli chcesz to zrobic autem jadac na kolach oplac ubezpiecznie bo bedziesz mial klopoty z celnikami heheheh
jesli laweta to milego wiezienia fury laweta 2000 km plus oplaty za tunel kolo 100 funtow jak nie wiecej hmmmm
wole do Niemcowni jechac poszukac przyjechac i jezdzic a nie bawic sie w rzeczy ktore wedlog mnie i tak sensu nie maja !!!
to jak macie jakies propozycje samochodow ??????
Moj Peugeot to typowy SZCZUR !!!

- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
o ile się nie mylę to mozna już podobno bez dokładki smigać
zreszta z tego co sam napisałeś wiesz że ubezpieczenie może być polskie a jak sobie przekładkę policzysz za 3 tysie do tego doliczasz 1,5 tyś podróź w pierszą stronę samolotem a w drugą na kołach rejestracja 2 tyś i w przypadku tego rovera 600 to ma go w polsce z kierownicą po właściwej stronie zarejestrowanego i zostaje mu 9.000 w kieszeni ale jak ktoś nie chce się bawić to pewnie ze mozna kupić krajowego z wybitym zawiasem za te 9tyś więcej
zreszta z tego co sam napisałeś wiesz że ubezpieczenie może być polskie a jak sobie przekładkę policzysz za 3 tysie do tego doliczasz 1,5 tyś podróź w pierszą stronę samolotem a w drugą na kołach rejestracja 2 tyś i w przypadku tego rovera 600 to ma go w polsce z kierownicą po właściwej stronie zarejestrowanego i zostaje mu 9.000 w kieszeni ale jak ktoś nie chce się bawić to pewnie ze mozna kupić krajowego z wybitym zawiasem za te 9tyś więcej

Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
ja osobiscie gdybym mial kasiorke to kupilbym MAZDE MX3, silnik 1,85l benzyna - 130KM. No oczyw. tyle co GTI ale wieksze itp itd ... jak jechalem wowczas z narzeczona i kumplem nad morze to wspaniale wyprzedzal - to byly chwile.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Znajomy ma takie, 2,4 czy 2,5 czy nawet 2,6 TDI (skleroza do panzerwagenow u mnie) i od ponad miesiaca jezdzi zastepcza...Astra ;] A czemu? Od poczatku wrzesnia stoi w warsztacie i do teraz nie potrafia znalesc uszkodzenia czemu klima nie dzialacheatoss pisze:a4 avant, fele 18" i gleba =] i masz przyjemne z pozytecznym

Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

-
- Junior
opinia na temat skody jest u mnie taka że wszystko jest fajnie i super tylko zawiecha taka jakaś dziwnie twardo miękka ze samochód na polskich dołach i koleinach potrafi opuścić drogę w najmniej spodziewanym momencie. Z powodu poj... zawieszenie potrafi także rozwalić sobie miske olejową na kamieniu bądź studzience.
Najlepszy z tego samochodu jest silnik TDi bo można przy spokojniutkiej jezdzie osiągnąć spalanie 3,9 bo takie mi się udało osiągnąć jak i również można zapitalać tak że głowa mała a spalanko nie przekroczy 9,4 co nie jest regułą w innych nowoczesnych dieslach.
Więc reasumując z tego co podałeś wybieram Peugeota Partnera HDi bądź 306 HDi bo tam zawieszenie jest idealne na polskie drogi....idealne..
Co do Chryslera Voyagera często jak jade do pracy widze takie wozy na poboczu, faceta w garniaku za równowartość mojego puga który jest tak zdesperowany ze nawet podciągnał rękaw i próbuje jeszcze coś naprawić ale już drugą ręką wyjmuje komóre z wybranym telefonem do Asistance...
Dodano po 1 minutach:
a zapomniałem jeszcze - spróbuj wsadzić na tył dzieci w fotelikach do skody to sobie przypomnisz jak dużo było miejsca w 205 z tyłu....baaardzo dużo.
U nas w firmie ten co ma jechać z tyłu - jedzie za karę
Najlepszy z tego samochodu jest silnik TDi bo można przy spokojniutkiej jezdzie osiągnąć spalanie 3,9 bo takie mi się udało osiągnąć jak i również można zapitalać tak że głowa mała a spalanko nie przekroczy 9,4 co nie jest regułą w innych nowoczesnych dieslach.
Więc reasumując z tego co podałeś wybieram Peugeota Partnera HDi bądź 306 HDi bo tam zawieszenie jest idealne na polskie drogi....idealne..
Co do Chryslera Voyagera często jak jade do pracy widze takie wozy na poboczu, faceta w garniaku za równowartość mojego puga który jest tak zdesperowany ze nawet podciągnał rękaw i próbuje jeszcze coś naprawić ale już drugą ręką wyjmuje komóre z wybranym telefonem do Asistance...
Dodano po 1 minutach:
a zapomniałem jeszcze - spróbuj wsadzić na tył dzieci w fotelikach do skody to sobie przypomnisz jak dużo było miejsca w 205 z tyłu....baaardzo dużo.
U nas w firmie ten co ma jechać z tyłu - jedzie za karę

a4 to fajny samochód i znacznie lepsze zawieszenie niż w skodzie tyle że to właśnie ono odpowiada za to że nie jest to samochód dla biedaków. 4 wachacze aluminiowe na koło, łącznik stabilizatora na koło to wszystko powoduje ze jazda po naszych dorgach wychodzi baaardzo drogo. Wystarczy powiedzieć że do niedawna w ASO jeden wachacz z wymiana to był koszt 700 zł !!! pomnóżcie to przez ich ilość w tym samochodzie. A zawiecha jak ktoś jezdził po Wawie i okolicach wytrzymuje w granicach 80 tys km. To samo jest w Passacie po 1996 roku. Po roku 2000 wzmocnili to troche ale nadal jest niewesoło. Znów chińskie podróby potrafią nie dojeżdzić 20 tys. km . Czyli albo masz kase i wydajesz co 80 tys 8-10 tys na naprawe zawiechy albo czujesz sie jak w rozklekotanym polonezie. Do tego bardzo drogie amory i łożyska kół i można sobie w łeb strzelić.
DLatego w tej klasie pojazdów lepiej wybrać np. Mesia klasa C który ma najwyższą jakość wnętrza i do tego podobne zawieszenie które jest tańsze w obsłudze i mniej sie sypie. No i sami wiecie - nie ma jazdy bez gwiazdy
DLatego w tej klasie pojazdów lepiej wybrać np. Mesia klasa C który ma najwyższą jakość wnętrza i do tego podobne zawieszenie które jest tańsze w obsłudze i mniej sie sypie. No i sami wiecie - nie ma jazdy bez gwiazdy