2. Wie ktos z was czy jest u nas cos takiego jak to czego uzywa ten edd z fanow czterech kołek, cos co działa na korozje jakos chemicznie i powoduje zachamowanie dalszego rozwoju poprzez jakies utwardzenie jej czy costam...
hmm... możesz próbować wygłuszać maskę + "ścianę" dzielącą komorę silnika od kabiny... oprócz tego jeszcze hałasy z zewnątrz znikną po wygłuszeniu drzwi, podłogi itp. tylko auto niestety będzie cięższe
jest, ale nie z allegro... taniej Ci wyjdzie podjechać do składu budowlanego i kupić rolkę zdaje się 10mb.. przerabiałem temat przy okazji wygłuszania drzwi... maty są najlepszym rozwiązaniem bo nie nasiąkną w razie gdy wilgoć się do nich dobierze. do miejsc trudno dostępnych można użyć pasty wygłuszającej, ale to już jest droższa zabawa niż maty
isc do składu budowlanego i powiedziec ze chce mate wygłuszającą? tak?
PS. chciałem wygłuszyc sobie maske oraz ta sciane rozdzielająca kabine od silnika. tez zeczy chyba nie są łatwopalne? co? przy okazji chciałem tez drzwi tym obłozyc od wewnątrz (a czym takie cos przykleic?)
BubuPN - ty wygłuszałes auto?:>
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu
popros o mate dekarska. nie wiem jak te dekarskie ale te app, boll sa samoprzylepne. wystarczy dobrze benzyna wyczyscic miejsce 'przylepu' =] i trzyma elegancko =]
Grzechuuu205: miałem tylko drzwi wygłuszane, ale już efekt jest - po pierwsze zniknął rezonans przy graniu, audio brzmi zupełnie inaczej, mniej słychać tłumik i silnik... znajomy wygłuszył sobie w CC podłogę, drzwi i jeszcze boczki z tyłu i ma cicho jak w Lexusie
takie maty bitumiczne pod wplywem temperatury robią sie miekkie, praktycznie to formuje sje sie na cieplo, mam takie pod maską to czasem odchodzą i musze dociskac, jak docisne jest spoko:)
no to chyba sobie wytłumie autko... za bardzo słychac szymu i wogóle... Audio gra mi doskonale ale jak wytłumie moze byc jeszcze lepiej:)
A po ile taki maty PLNów?. Napiszcie jakie i za ile (podajcie dokładną jakąs nazwe bo ja naparwde nie mam zielonego pojęcia o tych matach.. sorry)
PS. i napiszcie kto czym ma wygłuszone w swoim aucie.
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu