Czy ktos posiada jakis spis jednostek sterujacych boscha wystepujacych w tu ? Jestem po przekladce kompa z moralezem u ktorego zamulalo przy 3,5 rpm i po wlozeniu mojego kompa wszystko bylo ok. I teraz zagadka czy komp jest zly ? Czy niewielka roznica miedzy tymi kompami powoduje problemu moraleza ? Moj komp to BOSCH 0 280 000 745 Czerwona naklejka Komp moraleza BOSCH 0 280 000 705 szara naklejka. Czy ktos jest w stanie powiedziec na czym polega roznica miedzy tymi 745 a 705 ? W necie znalazlem jeszcze dwa kompy od 1,4 TU BOSCH 0 280 000 751 Czerwona naklejka i BOSCH 0 280 000 752 zielona naklejka. A najsmieszniejsze jest to ze po wlozeniu kompa moraleza do mnie samochod chodzil normalnie ciagnal w calym zakresie obrotow.
A tak w ogole to niemieckie ustrojstwo jest do bani...
a ten komp moraleza który ma teraz założony rozumiem że jest to ten na którym normalnie pracował ten silnik w 306
muli na tym kompie tylko przy 3,5 na chwile i dalei idzie normalnie czy jest problem od 3.5 w górę
Hmmm nie nie to jest komp z jego xs z 306 jest tylko silnik a caly osprzet jest z xs A kiedy teraz muli i czy jeszcze muli to moralez powie bo jak zalozylismy jego komp znowu to zaczol chodzic normalniej jakos...
tak tak sebek najlepiej jak odrazu kupie nowke peugeota z salonu zamiast wymieniac wszystko po kolei
dzis wymienilem czujnik temperatury powietrza i przy okazji okazalo sie ze pod plastikowa kopulka na wtryskiwaczu jest pelno oleju, przy okazji zrobilem reset kompa no i........... jest tak jak bylo przed podmiana z kubasem
ja u siebie w Sacre Numero 1995 mam kompa bosh 0 261 200 772. To jakis kosmiczny wynalazek tydzien go szukalem jak juz znalazlem to 350 zeta mnie kosztowal swoja droga nie wiem dlaczego ceny sa tak zroznicowane powiedzcie mi jeszcze jak zresetowac kompa.