wiem, że to nie jest skomplikowane ale chciałbym zrobić to jak najlepiej
Jak wyczyścić filtr powietrza???
- misiek22
 - Junior
 - Numer Gadu-gadu: 0

Jak wyczyścić filtr powietrza???
Hej wszystkim, pytanie j.w. 
 dzięki

- 
				MATEO

To ci żle powiedział. filty powietrza paliwa (o którym często się zapomina aż do czasu kiedy padnie elektryczna pompa pal w zbiorniku) i oczywiście oleju trzeba systematycznie wymieniać. Wyjątkiem są sportowe filtry stożkowe które czyści się specjalnym sprajem. A adidj miał hyba na myśli przedmuhanie obudowy filtra a nie samego filtra (hyba) 
 A jeżeli masz LPG czysty filtr pow i dobre świece to podstawa. jaki masz silnik??? mogę sprawdzić ile bedzie Cię kosztował filtr

- 
				marecki

- 
				MATEO

- misiek22
 - Junior

dla wszystkich zainteresowanych adres strony firmy Filtron http://www.filtron.pl

- Kaktus
 - Maniak
 - Kontakt:

Hej!!
Ja nie polecam zakladania filtrow oleju FILTRONA!! Kumpel pracuje w serwisie Citroena, i mowi ze przed te filtry juz nie jeden silnik remontowali. Jest tam podobno jakis zaworek w filtrze, i podobno w Filtronach jest on za maly.
Nie wiem ile w tym jest prawdy.
Co do filtrow, to owszem czysci sie ale tylko sportowe!! Nie musi to byc Stozek, rowniez moze to byc filtr w pelni zamienny z seryjnym - tzw. wkladka, ale wykonana w tej samej technologii co stozek.
Takie filtry mozna czyscic specjalnymi plynami.

Ja nie polecam zakladania filtrow oleju FILTRONA!! Kumpel pracuje w serwisie Citroena, i mowi ze przed te filtry juz nie jeden silnik remontowali. Jest tam podobno jakis zaworek w filtrze, i podobno w Filtronach jest on za maly.
Nie wiem ile w tym jest prawdy.
Co do filtrow, to owszem czysci sie ale tylko sportowe!! Nie musi to byc Stozek, rowniez moze to byc filtr w pelni zamienny z seryjnym - tzw. wkladka, ale wykonana w tej samej technologii co stozek.
Takie filtry mozna czyscic specjalnymi plynami.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora