Aparat zapłonowy...Help..
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Aparat zapłonowy...Help..
Czy jest taka opcja by olej nie ciekł spod aparatu zaplonowedo a np. spod srubki którą mocuje się do niego Ufo?
Wymieniłem ostatnio o-ring uszczelniający, po dniu jazdy zajrzałem od spodu i co widzę..na podziale głowica aparat sucho..natomiast wspomniana wcześniej śrubka zaolejona..
Mocno bym się tym nie stresował, ale tuz pod nia, na "trajektorii" lodu potencjalnej kropli oleju jest gumowy przewód ukladu chlodzenia, który już napuchł...
Kopulka od wewnatrz sucha.
O co kaman ?
Wymieniłem ostatnio o-ring uszczelniający, po dniu jazdy zajrzałem od spodu i co widzę..na podziale głowica aparat sucho..natomiast wspomniana wcześniej śrubka zaolejona..
Mocno bym się tym nie stresował, ale tuz pod nia, na "trajektorii" lodu potencjalnej kropli oleju jest gumowy przewód ukladu chlodzenia, który już napuchł...
Kopulka od wewnatrz sucha.
O co kaman ?
- spricik
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
3zł??? a gdzie tyle kosztuje???Banita pisze:Simmering na osce aparatu 3zl, d
Mnie krzykneli za to 12zł :/ (Sklep na Placu Inwalidów w Krakowie) czyli pewnie dałem sie wycyckać :/... ale nie było wyjscia bo lało sie już strasznie.
Dobijające było tylko to ze musiałem dokumentnie rozebrać cały aparat zeby dostać sie do tego simmeringu ale za to teraz czysciutko

Jedyny problem wlasnie miałem z bolcem pod skrężynką. Jak sie ma tylko młotek i wybijak to az strach ze sie coś rozwalić moze.
U mnie w aparacie w sumie są 3 tulejki i wspomniany simmering. I faktycznie na pierwszy rzut oka wyglądał jak tulejka. Dopiero po dogłebnych oględzinach okazało sie ze jedna z nich ma spręzynke.