Audio

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Bend

Audio

Post autor: Bend »

sie pochwale... iz jako nieliczny w polsce :P:P mam glosniczek z pionieera http://www.bend.peugeot205.pl/image.php?id=12807 TS W3004SPL 30cm (rms 1000w, max 3000w) czy ktos jeszcze ma taki? oczewiscie gra tylko na jednym wzmacniaczu 500 W bo na pelnej kurw.. nie da sie wysiedziec w srodku :D skrzynka oczewiscie zminiona juz jest dawno bo ni dawala membranie swobody wiec teraz to do bagaznika zmieszcze 6 cio pak browara a i po godzinie sluchania wyciagne grzane piwo :P
Awatar użytkownika
chaos
Junior
Posiadany PUG: sie mota zmota
Numer Gadu-gadu: 3116894

Post autor: chaos »

i zasilasz go tym maleńkim blaupunktem ?? :lol:
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

to ja pociesze autora postu ....... znam goscia ktory ma glosniki za 10tys zl. w aucie .... wiec bez zbednych podniecen ;-)
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
Heler
Junior
Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
Numer Gadu-gadu: 975861

Post autor: Heler »

A ja mam takie pytanie do autora postu: po co Ci te jajka w polce skoro masz takiego super suba ?To nie ma sensu...ale moze to tylko moje zdanie :D
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI :D
Awatar użytkownika
chaos
Junior

pewnie z przodu same tweetery więc jajka robią średnie ;) tak przypuszczam.
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
Bend

heh z drugiej strony jest i 2 wzmacniacz to raz po drugie nie liczy sie cena tylko jakosc i moc po trzecie z przodu mam piszczki i wysoko tonowe a jajka sa na srednie jakos musi byc wyrownanie dziweku dla tych z tylu co siedza. powiedz mi jeszcze pieras co on ma ??? za niby glosnik bardzo mnie to zastanawia. jak by mial faktycznie glosnik za tyle kasy to jezdzil by na demo car albo i nie O_O jak duzy jest ten glosnik bo puki co nie znam takiego glosnika co tyle kosztuje
Awatar użytkownika
chaos
Junior

ja miałem u siebie w toyocie:
średnie tony:
2x hertz 16 cm
2xmagnat 20 cm
2x blaupunkt 13 cm

wiem że pomieszanie z poplątaniem ale budowałem na szybko a niemieli głośników jednego producent o różnych wielkościach z przybliżoną mocą 70-80 rms na głośnik.

to było zamontowane w przednie drzwi.

na słupkach z przodu i z tyłu tweetery niestety alpiardy :D
z tyłu leżała skrzynia dzieona na 2 segmenty o łącznej pojemności 140 litrów, co niedawało może za wiele głośności ale ciśnienie było przeogromne.
zamontowano w niej 2x30 cm głośniki buszmana nuke.

jako zasilanie do skrzyni był wzmacniacz sherwood, takie 10 letnie wielkie byle co ważyło ponad 7 kilo o mocy 2x250 rms i prądożerności 60 A.

głośniki przednie były zasilane każda para jednym wzmacniaczem, audisona srx2.
tak więc wzmaków było 4.

do tego 1 kondensatorek na tego wzmaka do suba, przody nie potrzebowały.

wydałem kupe szmalu i powiem, szczeże, że szału nie było, były 2 opcje ustawień, albo grało poprawnie/z bardzo dobrą jakością dźwięku, albo możn było ustawić aby łupało po dresiarsku.

Max co udało mi się wytrzaskać to 126dB.

potem zmieniłem na głośniki 38cm 500 rms, ale nic to nie dało.

Do czego zmierzam :)

Jak masz suba 1000 rms to naprawde musisz mieć dobrego pieca który będzie brał około 90-100 A, a tyle nasze alternatorki w pugach nie dadzą ;)
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: mi »

nieśmiało i może zdeka lamersko spytam - po co to komu? Po co sub o mocy milion W? Po co dziesiątki głośników? Czy nie wystarczy dobry system z przodu, ewentualnie podparty czymś w bagażniku?
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Mnie tam denerwuje jak gra tylko z przodu ;] Zawsze jak mam mozliwosc to ustawiam tak zeby tyl gral glosno, a z przodu zeby cos tam popiardywalo cicho...Tak wiem, teraz zostane posmiewiskiem :P
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Ja ze swojej strony uwazam, ze sub wiekszy niz 10" to totalny bezsens, bo membrana ma za duza bezwladnosc i jest buu-buu zamiast soczystego ladnego basu.
Awatar użytkownika
chaos
Junior

Banita masz w 95% racje, a pozostałe 5% to dobra, bardzo dobra jakość oraz konstrukcja skrzynki oraz samego głośnika, są jak wiadomo szybsze i wolniejsze :)

Ja się zastanawiam czy budować w 205 audio czy odpuścić sobie.
A popiardujące sobie radyjko podłączone bezpośrednio do głośników nie urządza mnie zupełnie :) no chyba, że do słuchania wiadomości.
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

Banita pisze:Ja ze swojej strony uwazam, ze sub wiekszy niz 10" to totalny bezsens, bo membrana ma za duza bezwladnosc i jest buu-buu zamiast soczystego ladnego basu.
dodatkowo, ten pionek do szybkich nie nalezy... nawet wsrod mulowatych 30tek... a co do jakosci to...
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Archer
Junior
Posiadany PUG: 205 XS 1,4 TU3M, 205 Mutato (automato-manualo-berlingo-306-405tka)

Post autor: Archer »

Temat rzeka, można inwestować w bardo dobre i drogie głośniki bez końca, np kupić sobie parę głośniczków Focala za marne 10000 ( są też droższe ) choć to może mało nadaje się do samochodu. Chyba jednak lepiej zestaw 4 "dobrych głośników + dobrze wytłumione miejsce pod te głośniki + dobre źródło i niejeden napakowany głośnikami dresowóz by się zdziwił jak to czysto może grać
cookie monster -- 205 XS , 205 1,6 hybryda ( automato-berlingo-405tko)
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Oj tam czysto...nie bedzie glosnego umc umc i drzacej szyby w drzwiach, wiec nic ciekawego dla dresa ;]
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Bend

glosniki 30cm wcale nie robia bu bu ... tzn nie pierdza to zalezy od konstrukcji samego glosnika jak i skrzyni a wogole wali mnie kto co omnie pomysli ja poprostu UWIELBIAM jak czuje BASS. i nie tylko przy tempym "techno" tylko przy kazdej muzyce! cheatos i wogole tu masz zle zdanie bo nalezy do szybkich.PZdr
ODPOWIEDZ