Wymiana gum na mcpersonach

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
Awatar użytkownika
bandziorek.
Nowicjusz
Posiadany PUG: 1.9 Diesel
Numer Gadu-gadu: 2925031
Kontakt:

Wymiana gum na mcpersonach

Post autor: bandziorek. »

Witam mam pytanko czy mósze wymieniac tez łozysko na mcpersonie jesli mam wywalona gume i mi poka???
CykCyrykCyk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: CykCyrykCyk »

Moglbys cos powiedziec o tym pukaniu?:> Jak i kiedy sie objawia ;P
Obrazek
all ®ight`s reserved by ©yk
Awatar użytkownika
bandziorek.
Nowicjusz
Kontakt:

no puka mi po obu stronach na dolkach i juz nie moge sruby na amortyzatoze dokrecic bo sie gwint skonczyl reka czuc jak sie rozbuja auto ze jest luz tylko nie wiem czy sie wybila tylko gumy czy tez lozyska
Awatar użytkownika
kabzik
Junior
Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4

Post autor: kabzik »

ja sie podepne pod temacik i spytam jak to sie tam reguluje te amorki???jak wykrecam imbusem srube to zmniejszam luz tak???? jak o wyglada bo bym chetnie podregulował...
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Amorkow sie nie reguluje -przykrecasz na max i koniec.
borek_wpr
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: borek_wpr »

Łożyska wymienia się wtedy gdy kierownicą kręci się ciężko, słychać zgrzyty, trzaski itp.
Jeżeli coś stuka i lokalizujesz że to zawieszenie przednie,to często są to wybite silentbocki stabilizatora. Przy samodzielnej wymianie ,koszt ok 40 zł.Wystarczy chwycić za przednie koło i z pozycji prosto oburącz pociągnąć w lewo lub prawo . Druga osoba obserwując stabilizator powinna zauważyć luz wynoszący ok.10 mm.Jeżeli są to wybite poduszki silnika to najprawdopodobniej będzie słychać pojedyncze puknięcie podczas operowania sprzęgłem ( jeszcze tego nie doświadczyłem ,stąd takie moje przypuszczenie dotyczące poduszek ) I mała PROŚBA --UWAGA Staraj się opisywać niedomagania bardziej precyzyjnie . Będzie nam łatwiej podpowiedzieć. Na marginesie -dotyczy to większości postów w których przedstawia się problem typu - piszczy tylko nie wiadomo gdzie a zadający pytanie oczekuje dokładnej odpowiedzi. Głowa do góry i wlacz z zawieszeniem .Musi się udać.
Niech moc będzie z Tobą!!
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
Awatar użytkownika
bandziorek.
Nowicjusz
Kontakt:

u mnie pokaja napewno gumy na mcpersonach bo wszystkie inne gumy w zawieszeniu przednim mam powymieniane a kierownica kreci sie w miare lekkawo to wymienie tylko gumy nie bede wymienial lozysk na mcpersonach
dzieki za odpowiedz
ODPOWIEDZ