Kolego jeszcze raz, powoli Jakie silowniki ? Od elektrycznych szyb? Jesli tak to musisz sobie zrobic instalacje od poczatku do konca sam bo standardowo jej nie ma. Jesli chcesz moge Ci wyslac schemat co, jak i gdzie
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI
Dobry pomysl. Opisz to jak mozesz to i mi sie niedlugo przyda
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
tak takie rozwiazanie to mam i mi sie styki pala na nie orginalnych guzikach od szybek i chciałbym zeby przez przekazniki to było ale nie mam koncepcji...
jedyne co mi na mysl przychodzi to to:
ale przy takiej partyzantce to 4 przekazniki na jedna szybe bym musiał zapiąć.. w orginalnej instalce nie ma przekazników???
Heler pisze:A niby czemu kolego ? Mozesz to jakos wyjasnic ?
Oczywiście
Dlatego, że duży prąd płynie przez styki robocze przekaźnika, natomiast bezpiecznik z lewej steruje tylko cewką przekaźnika, która pobiera znikomą wartość prądu. Bezpieczniki dobiera się do konkretnego obciążenia obwodu elektrycznego, aby zadziałały przy minimalnie przekroczonym prądzie w celu zabezpieczenia obwodu przed wypaleniem. Zastosowanie takiego bezpiecznika do sterowania to tak jakby wogóle go nie dać!
U siebie niedawno montowałem takie szybki i działa rewelka!!!
mam wszystko dobrze jak trzeba!!! poprostu mam guziki za 10zł sztuka takie lipne i co jakis czas musze je rozebrac i papierkiem styki przeczyscic!!! ale skoro w orginalnej instalce nie ma przekaznikow to pewnie orginalne guziki załatwia sprawe!!!!!!
JAk juz bede mial komplecik , silowniki, przelaczniki i kable to dam rade to podpiac bez zadnego przerabiania ? Kable pasuja pod odpowiednie wtyczki ?
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU