krzycho-g pisze:rozwiazania na szybką jazdę po torze są dwa i pół:
bzdura
Najpowszechniejszym rozwiazaniem stosowanym wlasnie w sporcie samochodowym byly grodzie w misce i drenaz glowicy. Sucha miska nie byla czesto regulaminowo dozwolona.
Zreszta sucha miska nie jest bez wad choc przewage nad innymi rozwiazaniami ma ogromna.
krzycho-g pisze:
2. akumulator ciśnienia oleju zrobiony np z gruszek (akumulatorów) od SCMACa z hydrocitroenów
dosc egzotyczne rozwiazanie i ciekawy jestem jak to sobie wyobrazasz, cisnienie w zawieszeniu citroenow jest conajmniej o rzad wielkosci wieksze, zreszta co w przypadku gdy z takiego akumulatora z czasem gaz ucieknie lub co gorsza stanie sie to nagle.
krzycho-g pisze:
Punkt 2,5 zapewne was rozmieszy ale niedowiarków zapraszam na jazde próbna moim pugiem gdzie kontrolka od cisnienia w zakrecie swieci sie po 5 sekund i swieciła się juz wieeeeele razy

Czy zdajesz sobie sprawe z tego ile to jest 5 sekund? Ja jako niedowiarek bardzo chetnie umowie sie z Toba na taka jazde probna. W podpisie masz "Warszawe", wiec bardzo chetnie w godzinach wieczornych tamze. Wezme cyfrowke i uwiecznie Twoje wyczyny. Przed obroceniem panewki tez wielokrotnie kontrolka mi sie zapalala ... - do czasu.
W twoim silniku ten problem nie jest tak odczuwalny ze wzgledu na mala pojemnosc glowicy o czym juz pisalem.
Metoda ktora opisalem z grodziami i zwiekszeniem pojemnosci jest powszechnie stosowana, jest najtansza i eliminuje problem w wiekszosci przypadkow znaczaco lub calkowicie. Mysle ze po tych dodatkowych przerobkach ktore wlasnie teraz robie uda mi sie ostatecznie z nim uporac.
PS.
Czekam na zdjecia kolektorow o ktorych pisales i ktore rzekomo posiadasz i wiesz doskonale jak wygladaja.