zatyrany gaźnik?

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
tancul

zatyrany gaźnik?

Post autor: tancul »

Panowie pomóżcie prosze, bo jak słysze od mechanika że moj pug to złom to mam ochote mu zęby wybić, mianowicie:
mam problem z obrotami, gdy puszczam szybko noge z gazu silnik wskakuje na ułamek ułamek sekundy na bardzo niskie obroty, pozniej dzieje sie jedna z dwóch rzeczy:
a) silnik zimny i auto gaśnie
b) silnik rozgrzany i wskakuje na swoje obroty.
Dodatkowo gdy przekraczam bariere 130km słysze strzelanie z rury(jak w maluchu).

Autko jeździ na LPG, jest to pug '91 1.1 na gaźniku.
gaźnik ma lekki luz na przepustnicy, to może być jego wina?
pomóżcie konstruktywnie pls, albo dajcie namiary do speca od 205 albo gaźników na górnym śląsku (katowice, sosnowiec)
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Re: zatyrany gaźnik?

Post autor: Banita »

1. Ustaw zaplon
2. Ustaw mieszanke na LPG

To na pierwszy ogien.
tancul

Post autor: tancul »

to na bank nie jest problem mieszanki, bo ostatnio ustawialem ja 3 razy, glowna przyczyna nierownej pracy byl zasyfiony filtr, ale (rozstrzelac takich gasmanow) takze jest zrobione dobrze, ale ten problem ze spadającymi obrotami byl odkad posiadam puga.
Jest jakies proste "how to" jak ustawic zaplon?
Postaram sie bardziej sprecyzowac problem, kiedy wciskam gaz na luzie i szubko puszczam, to auto spada ponizej normalnych obrotów, natomiast kiedy puszczam gwaltownie gaz na biegu, to na niskich biegach go strasznie szarpie, boje sie o rozrząd bo go ostatnio wymieniałem... jesli ktos wie jak ustawic zapłon, albo ma jakiś opis ustawiania i regulacji gaźnika bardzo byłbym wdzieczny.
zlotycbr
Junior
Posiadany PUG: JUNIOR 1,1l i Gentry i 1,9 GTI
Numer Gadu-gadu: 1301373

Post autor: zlotycbr »

Sprawdz ufo,jak nie wiesz co to uzyj opcji "szukaj" 8)7
ODPOWIEDZ