Belka belka belka
- 
				niuszka

Belka belka belka
Jedno szybkie pytanko do warszawiaków, gdzie w wawie ktoś może obejrzeć belkę i powiedzieć czy nadaje się ona do czegoś jeszcze i ew ją zrobić 

- waldemarek_b
 - Junior
 - Numer Gadu-gadu: 0

właśnie wruciłem od mojego mechaniora i stwierdził że czas rozebrać belkę  
  ale nie wie co jest w środku i co trzeba wymienić ( łożyska, tueje gumowe lub coś innego)  

szanowni panowie czego można się spodziewać w środku i czy to jest wogóle do naprawy - podaje moje objawy - strasznie czeszczy i piszczy oraz zdziera opone od wewnątrz

a tak wogóle jakie są koszty części do naprawy, a może przechodoza beleczka by się zdała
jakieś mądre rady przy rozbiorze

szanowni panowie czego można się spodziewać w środku i czy to jest wogóle do naprawy - podaje moje objawy - strasznie czeszczy i piszczy oraz zdziera opone od wewnątrz
a tak wogóle jakie są koszty części do naprawy, a może przechodoza beleczka by się zdała
jakieś mądre rady przy rozbiorze
P205 1.8D 1984 XUD7

- waldemarek_b
 - Junior

- Sebek
 - Peugeot 205 Master
 - Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
 - Kontakt:

belka to przesrana sprawa, trzeba ja rozebrac zebz zobaczyc, samo rozebranie kosztuje a czesci do naprawy jednej strony to ok 300zl. sam mam ten problem

Audi A4 Avant 
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl

Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- waldemarek_b
 - Junior

- waldemarek_b
 - Junior

zestaw naprawczy KIT na dwie strony 190 zł, plus urwana rurka hamulca 10 zł plus mechanior 60 zł (tanio bo to dobry człowiek z rodziny i dużo mu pomogłem osobiście) plus uszkodzony przy okazji wężyk hamulcowy (jeszcze nie wiem ile bo go jeszcze nie dostałem) 
czopy dobre nie wymieniałem

czopy dobre nie wymieniałem
P205 1.8D 1984 XUD7

- 
				MATEO

Mnie kosztowało 144zł komplet na belkę z łożyskami SKFu. Sprawdzenie stanu belki jest dość proste. Trzeba podnieść samohód żeby tylne koło było w powietrzu następnie założyć klucz na śrubę mocującą felgę i szarpnąć ku górze. Jeżeli łożyska na belce mają luz na pewno da się je wyczuć. Warto wcześniej zaciągnąć reczny żeby skasować ewentualny luz na łożysku piasty i się nie oszukać. POWODZENIA P.s reanimacja belki w domowyh warunkh jest możliwa i wykonalna. Najlepiej jest wymontować belkę w całości i naprawiać na wierzhu. ok 3godz. na obie strony. pozdrowienia z Olsztyna

- waldemarek_b
 - Junior