zmiana deski rozdzielczej po raz kolejny

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
RaveMan
Junior
Posiadany PUG: Sacre Numero 1.4, 1995
Numer Gadu-gadu: 4047375
Kontakt:

zmiana deski rozdzielczej po raz kolejny

Post autor: RaveMan »

yo jestem posiadaczem puga 1,4 w wersji komercyjnej znaczy nie GT ani GTI jednak deska rozdzielcza jaka jest zainstalowana jest do bani (to jest ta wersja bez obrotomierza z zegarkiem przedzielona na pol) w zwiazku z czym chce ja zmieniic na taka z wersji GTI (nowy typ ofkorz) moje pytanie brzmi:
czy podczas takiej zamiany potrzeba instalowac w silniku i innych podzespolach samochodu jakies inne czujniki niz te ktore posiadam?
Jezeli ktos juz dokonal pomyslnej tego typu operacji to prose o kontakt w sprawie ewentualnej pomocy. Thanx pozdro
Peugeot 205 1,4 kat. Sacre Numero
Humve
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Humve »

z tego co wiem to deska gti ma troche więcej czujników niż zwykła zmiana by nie była chyba taka kłopotliwa tylko w gti prętkościomiesz masz bardziej po lewej stronie a w zwykłej na środku tylko chyba z tym by był problem bo linka prętkościomierzu nie może być pod skosem. Achya takie są problemy ale ktoś już przerabiał z zwykłej na gti, tylko nie wiem kto.
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Post autor: robakkk »

Witam!!
Zalezy ktora deske chcesz zalozyc-jesli GTI z 4 wskaznikami po bokach,to bedzie problem,bo nie ma w zwyklych silnikach pomiaru cisnienia oleju,ani temperatury oleju. Jesli natomiast deska z dwoma wskaznikami,to wszystko jest,tylko trzeba wiedziec,gdzie szukac. Bez miernika,lutownicy i kawalka prszewodu do sztukowania sie nie obejdzie. Musisz tez miec kostki do licznika,bo inaczej nie podlaczysz-w licniku "bieda" sa trzy kostki,a w GT 4+obrotomierz.
...ale warto sie pomeczyc :twisted:
Pozdrawiam,
Robakkk
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

tez chcialbym zmienic na ta z gti z 4 wskaznikami, takze tez czekam na opinie tych ktorzy zmieniali =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
RaveMan
Junior
Kontakt:

ok a ile takie czukniki i kostki moga kosztowac bo chce wymienic na ta z 4 zegarkami po bokach (dodam ze wiem juz od kogo kupic ale jescze negocjuje:):D
silencer

Post autor: silencer »

Niech ktos kto juz przerabial napisze cos jak to zrobic
Roberto

Post autor: Roberto »

A co z namniejszymi pugami? Czu mój Juniorek 1.0 zasługuję za wymianę deski? Wszystkie czujniki nie muszą działać, tylko te które były oryginalnie, ale co z obrotomierzem? Czy ktoś wie gdzie w moim autku mozna go podpiąć?
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Post autor: robakkk »

A ten juniorek,to wtrysk,czy gaznik?
Pozdrawiam,
Robakkk
Awatar użytkownika
RaveMan
Junior
Kontakt:

no to zeagry juz sa teraz jeszcze daszek i montaz. Obrotomierz podlacza sie do cewki czy do czego bo widzialem przy cewce wtyczke z 4 kablami z czego 3 ida do srodka a 1 jest krociutki i zakonczony wtyczka. Czyzby wystarczyl kawalek kabelka i obrotomierz chodzi? Jak z pozostalymi podzespolami? Ktos mi kiedys pisal ze juz robil taka przerobke. NiechSieOdezwie i opisze to szewrszemu gronu. Thanx [pozdro
Robert 205

Post autor: Robert 205 »

Może wreszcie odświerzymy ten temat, bo ciągle stoimy w miejscu... Sprawa jest naprawdę ciekawa, ale wciąż nic nie wiem, a szkoda wyrzucić parę groszy w błoto. Kocham Pugi, ale nie do tego stopnia, żeby licznik od GTI powieścić sobie nad łóżkiem...
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

u mnie jest obok lozka =] daszek needed =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
ODPOWIEDZ