w stanie idealnym jakby nie byly jezdzone - brak rys itp. nie wygladaja na regenerowane ani nic. gosc nie dawno z niemiec przywiozl ... cena ehehe 350zl
teraz tylko srubeczki i zmiana oponek no i update profilu
Załączniki
619442782_2.jpg (8.82 KiB) Przejrzano 4030 razy
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
ET 20, a to nawet nie wiedzialem ze wg ET sie dobiera :/
4x108x65, ET20, Made in belgium.
Czy to prawda ze tam sie jeszcze jakis pierscien centrujacy, w sensie ze felga nie jest bezposrednio (jej otwor) na piascie?
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Wydaje mi się, że ET określa o ile powierzchnia stykająca się z tarczą jest odsunięta od osi symetrii felgi. ET chyba nie określa długości otworu na śrubę - od łba śruby do płaszczyzny styczności z tarczą.
ET do długości śrub ma chyba tylko tyle, że przy niewłaściwym ET może być potrzebny dystans, żeby się koło zmieściło i wtedy dłuższe śruby... Innej zależności nie widzę. Ale przy ET 20 problemów być nie powinno.
a czy moze byc tak ze sruby od stalowek (nachylenei stozka) moga pasowac do alu ? (pomijam dlugosc)
druga rzecz .. .sruby do alu to wlasnie roznica stozkow czy tylko dlugosci sruby ?
odkrece dzis jedna srube od kola i sprawdze jak wchodzi do alusa, czy stozek ze stalowki pasuje do stozka z alu i dlugosc sruby czy bedzie ok
edit:
stozek od sruby (do stalowek) chowaja sie w pelni w alu i po drugiej stronie wystaja jakis 1cm, moze tyci wiecej, ale jakos nie wiem czemu mam wrazenie ze to nie bardzo bedzie ok bo stozek w alu wyglada jakby w ksztalcie trojkata a sruby ten stozek maja w ksztalcie luku. a nie chcialbym rozjechac otworow w alu
Stożek śruby/nakrętki ma przylegać całą powierzchnią do gniazda.
Montaż śrub/nakrętek które stykają się tylko obwodem z gniazdem po pewnym czasie uszkodzi felgę.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...