Temat proponuje wrzucić w newsy na stronkę klubową!
Lew, który kojarzony jest z firmą Peugeot od 1858 roku zmienia się. Zmiana logo Lwa ma pociągnąć za sobą całkowite przewartościowanie i modyfikację wizualnej tożsamości firmy.Celem ma być tu podniesienie wartości marki oraz utrzymanie konsekwencji w działaniach ją określających, które podejmowane są na całym świecie. Firma Peugeot przyjmuje nowoczesne i eleganckie symbole graficzne.Stworzony przez projektantów firmy, współczesny Lew na osłonie chłodnicy jest prostszy stylistycznie, ma bardziej drapieżny i dynamiczny wygląd, nową pozę oraz jest bardziej opływowy, tworzy bimetaliczny efekt dzięki zestawieniu matowych i połyskujących elementów.Lew ów jest również nowym logo Marki: trójwymiarowym by podkreślić jej nowoczesność, bez niebieskiej flagi dla bardziej wyrazistego efektu, niebieski kolor Peugeot pociemniał i odzwierciedla teraz nową typografię Marki Pierwszy pojazd z nowym logo Lwa to Peugeot RCZ, który zadebiutuje wiosną 2010 roku.
Cała ogólnoświatowa sieć firmy Peugeot, czyli 10000 punktów kontaktowych, wprowadzi elementy nowej tożsamości wizualnej do końca 2012 roku. Zmienia się również oprawa muzyczna wizerunku Marki. We wszystkich spotach reklamowych obecna będzie ta sama melodia.
mi tez jednak najbardziej się podoba nasz pugowy lew, jeszcze logo z 1971 roku mi sie nawet podoba, i powiem ze ono jest jak dla mnie bardzo nowoczesne, choc jest przeciez starsze niz obecne ...
jak dla mnie zeszli na psy .... nie lwy.
logo jest graficznie zenujace
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.