hej!
Mam mały problem ale głośny otóż przy skręcaniu w lewo z przedniego lewego koła straszny hałas dobiega, i tylko przy skręcaniu, wahacz dopiero co wymieniłem jakieś sugestie co powinno być kolejne bo 205 wymieniać nie chce;)
pozdro i dzieki za pomoc
no ale półoś to strzela przy ostrym skrecaniu w lewo dopiero jest odczuwalne strzelanie przegubów, przynajmiej u mnie tak było, chyba ze az tak masz rozwalone przeguby
jak jzu jest zajechana to potrafią strzelać jak jedziesz na wprost lub mocno dodajesz gazu, może byc zajechane łożysko piasty i wielki luz tez miałem podobny wtedy efekt
z przegubami jest tak że hałasuje przeciwny niż nam się wydaje ja przynajmniej tak miałem, jak skręcałem w prawo to hałasowało ale po rozebraniu okazało się że to lewy przegub
Wydaje mi się, że uszkodzony przegub na początku powinien hałasować kiedy jest mocniej obciążony. A dokładnie lewy przy zakręcie w prawo i prawy przy zakręcie w lewo.
rastafarii205 pisze:no własnie, wszytsko jest okej dopoki nie skrecam chociaz nawet najdelikatniej w lewo, w druga strone ani na wprost nic , zadnego szumu ...
ja z moim przegubem mialem to samo
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.