baltazar_gabka pisze:nie polecam tego badziewia mam u siebie takie tanie złącza i czasem mi jeden głośnik przestaje grać. Tam nawet styki nie są miedziane tylko stalowe...
no właśnie, te z alledrogo mnie jakoś odrzucają...
ze co? Oryginalnie kostki do radia ktore daje producent tez maja stalowe widełki bo po co ci inne.... przecież to jest w środku auta gdzie nie ma az tak duzej wilgotnosci to co wam tam ma sniedziec ....
To nie sa drzwi gdzie jest znaczniej gorzej, gdzie duza wilgotnosc gdzie właśnie szybko śniedź.
Co do kolegi niedziałającego głośnika czy oby to jest na pewno wina kostki przy radiu, może piny przy samym glosniku juz sa pordzewiałe, może piny w kostce miedzy drzwiami a kabina tez juz sa zajechane bo tam wilgoć robi swoje .....
Ja mam takie badziewia i co dzialaja juz 4 rok i nic sie z nimi nie dzieje wyglądają jak kupione od nowości.
To nie sa chinche ze złotymi przy platynowymi końcówkami by nie bylo strat jakości sygnału, panowie bez przesady ....
baltazar_gabka pisze:wiadomo ze stal ma gorszą przewodność od miedzi. Jak sie zakłada dobre radio, dobre głosniki i konkretne kable to złacza za 5 zł ?
A ten głośnik przestaje grać na pewno z winy złącza bo jak wyciągnąłem radio i poruszałem kostką to sie tak samo działo. A instalacje przeglądałem.
mnie już nawet nie chodzi o stal/miedź, tylko jak popatrzyłem na fotkę to mnie odrzuciło...;]
Niestety tanie złącza są słabe. Mam jednego pioneera z ory złączem a drugiego z podróbą i widać wyraźną różnice w jakości wykonania
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/