ostatnio na forum motocyklowym wyczaiłem taką oto wypowiedź, która spowodowała u mnie przypływ radości
Czy zdarzyło Wam się przegrać "wyścig" na światłach z jakimś samochodem (oczywiście gdy chcieliście się ścigać)? Jeśli tak to z jakim...
Ps. Wiem że to trochę dziecinne pytanie, ale wydaje mi się że zdecydowana większość motocyklistów ma zacięcie do sprintu:)
Pps. ja dziś przegrałem z Peugeotem 205 Gti (chyba był trochę stuningowany:)
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Kiedys przewiozlem znajomego ktory na codzien jezdzi Yamaha R6, przy szybkim sprincie z ronda byl w szoku jak auto szybko przyspiesza. Dojezdzajac do pierwszego zakretu powiedzial, ze jego R6, tutaj ma tylko jakies 10 / 20 km wiecej. Niewiem czy chcial byc mily czy nie mial pojecia o czym mowi ale milo bylo cos takiego uslyszec
Swoja droga chcialbym sobie smignac leb w leb z motocyklem.
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
albo kierowca nie teges
ale nie wiem jakim motongiem leciał koleś. Swoją drogą spod świateł, to i swoim wozidełkiem nie powinienem mieć problemów z GTI.
A co do zakrętów, to motocyklem trzeba umieć jeździć, żeby szybko pokonywać zakręty - autem łatwiej.
Praktycznie każdy motocykl rozwali 205tke i większość aut.
Taki Suzuki gs500 z bardzo niewysilonym silnikiem ma 6 s do setki a to ma tylko 47 koni czy jakoś tak .
No chyba ze sie jest mistrzem prostej to wtedy inna bajka Wystarczy manetke przekrecic i jedzie Gorzej na zakretach ;P
Żeby rozłożyć motocykl potrzeba naprawde grubego sprzętu - ostatnio miałem okazje sprawdzić się ze starą kawą 600 z końca lat 80tych - moc motorku 74km, ja lecialem nissanem 370z, a szliśmy łeb w łeb. Aczkolwiek fun był przedni
Nie ma co porównywać nawet to niebo a ziemia, Przy motocyklach nasze pugi to jak plastikowe zabawki.
i to nie musi być jakiś wielki potwór o mega pojemność.
Yamaha fazer 600 cm ma to 95 koników i do setki katalogowo grubo poniżej 4 sekund, pokażcie mi auto które takie coś zrobi .
Musiało by mieć napęd 4x4 i jeszcze jakieś >300 koników przy średnije wadze auta
Się rozumie, dlatego rozbroił mnie ten post, widziałem zrobionego Nissana, który ze sportem 600 szedł łeb w łeb, ale GTI raczej nie powinien nawiązać walki z moto >= 500.
Jest filmik na YouTube (wpiszcie sobie Nissan GTR Switzer) gdzie koleś Nissanem GT - R rozwala na łopatki Hayabusę. No, ale po małych modyfikacjach z seryjnego 480 - konnego Nismo wydusili 800 "kunia"
Poza tym nie ma co marzyć, żeby autem pocisnąć z moto.
Dervozavilus pisze:ostatnio na forum motocyklowym wyczaiłem taką oto wypowiedź, która spowodowała u mnie przypływ radości
Czy zdarzyło Wam się przegrać "wyścig" na światłach z jakimś samochodem (oczywiście gdy chcieliście się ścigać)? Jeśli tak to z jakim...
Ps. Wiem że to trochę dziecinne pytanie, ale wydaje mi się że zdecydowana większość motocyklistów ma zacięcie do sprintu:)
Pps. ja dziś przegrałem z Peugeotem 205 Gti (chyba był trochę stuningowany:)