ciekawostka-licznik rowerowy w pugu:)
- szmergiel
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
ciekawostka-licznik rowerowy w pugu:)
ja takowy zamontowałem w swoim. spowodowane było to faktem, ze moje autko miało wspaniałe osiągi, setke łapało w ok 12-13 sekund i w ogóle, jezdziło jak wściekłe, wg. licznika. moje odczucia były inne. raz poprosiłem tate oby pomógł mi przetestować licznik.<jechał swoim samochodem obok> okazało sie że poniżej 100 zawyża o ok 10 km/h, poniżej 120 o jakieś 15, o przy szybszej jeżdzie o 20. Wgedług fabrycznego licznika autko pedziło to swoje 165 na godzine. według pomiarów na innym sprzecie równe 140. a teraz jak zrobiłem to śmieszne ustrojstwo. kupiłem licznik rowerowy.kiedyś kupując znajomemy zauwazyłem że producenci leprzych modeli pisza ze ich liczniki działaja do 150 na godzine, nawet 200. dziwił mnie ten chwyt marketingowy, bo przecież po co rowerowi taki licznik, nie wiedziałem że kiedyś to wykorzystam. montaż jest prosty. przedłużyłem kabelki, założyłem niewielki magnesik na półosi i w odpowiedniej odlwgłości czujnik. potem wpisałem obwód koła puga i już. licznik mam obok głównego licznika. nie montowałem go narazie wewnatrz orginalnego , bo wiązałoby się to z wycinaniem dodadkowego otworu i problemem wyprowadzenia przełączników. <ale jak coś wymysle to tak zrobie, bedzie widac sam wyswieltlacz>. i tyle. dodatkowo zamontowałem małą diode która go oswietla. działa dobrze. 

-
- Uzalezniony
- Kontakt:
polos pracuje gora-dol, gdzie znalazles miejsce ze byla stale mala i rowna odleglosc pomiedzy czujnikiem i magnesem?
moze jakies foto (kiedys chcialem montowac licznik od roweru, bo mi zawyza predkosciomierz, no i licznik sredniej predkosci by mi sie przydal, pomocny bajer )
moze jakies foto (kiedys chcialem montowac licznik od roweru, bo mi zawyza predkosciomierz, no i licznik sredniej predkosci by mi sie przydal, pomocny bajer )
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
- szmergiel
- Junior
W TU prawa półoś jest jeszcze podparta na jednym łozysku, i właśnie wykozystałem do zamontowania magnesu fragment między skrzynią a łozyskiem. jesli u ciebie (gti) jest inaczej spróbuj zamontowac magnes jak najblizej skrzyni, gdzie amplitudy skoków półosi sa jak najmniejsze, a czujnik z boku, prostopadle do kierunku jazdy. postaram sie wysłac zdięcia ale nie obiecuje ze szybko<po sesji pewnie>, narazie walcze z wysłaniem zdjec swojej fury. obskoczyłem juz kilka kompów w akademiku i lipa. ładuje mi, ładuje i....po chwili niebieskie okienko robi sie białe i koniec. nie wiem czy to wina sieci akademcu czy stronka cos mnie nie lubi.
a przy montowaniu tej zabaweczki<pozytecznej zabaweczki> faktycznie dobrze jest sie wcielić w pomysłowego dobromira i kombinować ile wlezie.
pozdrawiam!!