Czy 205tka to fanaberia ? - do tych co mają rodziny :)

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Czy 205tka to fanaberia ? - do tych co mają rodziny :)

Post autor: Marin205 »

pytanie do tych co maja rodziny?

no właśnie czy ktoś z Was usłyszał kiedyś że 205tka to niepraktyczna fanaberia (np od żony, teściowej itd.... )

załóżmy że rodzina to tata mama dziecko i np 2 psy (duże a nie yorki ROBSON) i trudno to pomieścić wszystko w 205tce (komfortowo)?

no właśnie jak bronicie ostatniego przyczółku wolności i swobody?
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
Numer Gadu-gadu: 6446898
Kontakt:

Re: czy 205tka to fanaberia? (do tych co mają rodziny)

Post autor: Lord Devil »

To proste, auto dla zony i sie nie wtracam w jej 4kolka, poza dbaniem o nie i mycie. Ma swoje, ma czym jezdzic i jest ok. Ja mam swoje,a ze kilka - to tez proste, ona mi kilka torebek... :mrgreen:
Car Valeting, Car Detailing.
Awatar użytkownika
PrezesBednarz
Maniak
Posiadany PUG: 90' 205 CTI XU5 JA i inne

Post autor: PrezesBednarz »

Ja jeszcze bez rodziny typu żona dzieci, ale gdy mama zobaczyła, gdy przyjechałem do domu z CTI na lawecie, padło pytanie: "Na co Ci następny taki stary rupieć?"

Potem przyznała się, że w sumie to dobrze, że sobie to kupiłem, to mniej jeżdżę na jednośladzie, co już w ogóle jest słabo przyswajalne przez nią ;)
Awatar użytkownika
jozek
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
Numer Gadu-gadu: 4886607

Post autor: jozek »

Ja uważam że sprawna jeżdżąca 205 to nie fanaberia, natomiast auto kilka lat stojące w garażu niesprawne, niejeżdżące i niszczejące to fanaberia.
babelo
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: babelo »

Też jestem bez rodzinki ale często słyszę że poco robisz to czy tamto przecież to takie stare

Dzisiaj przyjechał kurier ze zderzakiem i oczywiście mama na to, poco ci zderzak przecież masz na aucie jeden dobry, musiałem dopiero tłumaczyć, że ja mam przerysowany a ten nie jest i tak w kółko, ale powiem że po wakacyjnym zlocie u mnie podejście rodziny do 205 zmieniło się na plus :Y już nie mają mnie za wariata (tak mi się wydaje) pakującego kasę w starego rupiecia :mrgreen:
Awatar użytkownika
druan
Maniak
Posiadany PUG: peugeot GTI

Post autor: druan »

jozek pisze:Ja uważam że sprawna jeżdżąca 205 to nie fanaberia, natomiast auto kilka lat stojące w garażu niesprawne, niejeżdżące i niszczejące to fanaberia.
popieram !!!! Na Tyle lat fajnego puga zostawić na zmarnowanie takich powinni skazywać na dożywocie :P
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Syndykat Sępów Krakowskich
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

jozek pisze:Ja uważam że sprawna jeżdżąca 205 to nie fanaberia, natomiast auto kilka lat stojące w garażu niesprawne, niejeżdżące i niszczejące to fanaberia.

hehehe, marin żona ma racje !!! Udowodnij jej, że się myli i zrób to auto jak najszybciej :W
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Para pisze:

hehehe, marin żona ma racje !!! Udowodnij jej, że się myli i zrób to auto jak najszybciej :W
już wiesz Marin dlaczego to usłyszałeś....
ja to usłyszałem tylko raz jak przyjechałem czerwonym Gti.... i przyznam, że trochę racji w tym było
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Martinoo
Moderator
Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
Numer Gadu-gadu: 8330169
Kontakt:

Post autor: Martinoo »

ja tez ciągle wysłuchuje poco pakujesz tyle kasy w to auto, za to co w niego włozyłes kupiłbys sobie dużo młodszego. Czekam tylko co powiedza jak wszystko bedzie juz ukończone w najmniejszych detalach i bedzie wyglądał lepiej niż nie jeden nowszy samochód
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
Obrazek
2mouse
Peugeot 205 Master

Post autor: 2mouse »

Martinoo pisze:Czekam tylko co powiedza jak wszystko bedzie juz ukończone w najmniejszych detalach i bedzie wyglądał lepiej niż nie jeden nowszy samochód
Cóż, od mojej i Iwony rodziny usłyszałbyś zapewne dokładnie to samo co od swojej poprzednio, ale czy my te samochody robimy dla Teściowych? No powiedzcie uczciwie?... :wink:
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Martinoo pisze:ja tez ciągle wysłuchuje poco pakujesz tyle kasy w to auto, za to co w niego włozyłes kupiłbys sobie dużo młodszego. Czekam tylko co powiedza jak wszystko bedzie juz ukończone w najmniejszych detalach i bedzie wyglądał lepiej niż nie jeden nowszy samochód
Powiedzą CI byś nie jeździł bo szkoda go i kupił sobie nowszy z ABS z BAS, ASR, ESP, FBI, CIA, CBA itd :)

bo jak pomyślą że jak się popsuje a części wykopywałeś z podziemi przez kilka lat - to ile teraz będą kosztować i czy ktoś je ma????

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Altowiolistka
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 1.9D forever

Post autor: Altowiolistka »

moi rodzice padli jak sie dowiedzieli ze mam auto- zobaczyli je doiero, gdy juz jezdzilo i mialo polozony lakier- nie dosc ze nie mogli uwierzyc ze je mam, to jeszcze nawet nie wiedzieli co to za marka.
mieli mieszane uczucia, ze co to, czemu takie male, nie praktyczne bo 3 drzwi...
ale wiecie co? z dnia na dzien zaczeli dostrzegac to ''cos' w tym aucie:) ze ma fajny wyglad, ze niby takie male a tak zasuwa...
prede wszystkim zobaczyli, ze nie liczy sie pierwsze wrazenie, ale bardziej wnetrze :D szokiem bylo dla nich, ze w srodku sa fotele polskory, kiera skorzana, fajne schowki w boczkach tylnych itd. ze to wogole moze miec tak duzy silnik jak 1.9.

jeszcze w szoku byli, jak przed wyjazdem na eurotrip pokazalam im zapakowane auto zarciem, ubraniami, spiworami itd na ponad tydzien wojazy:) sie zdziwili, ile tu sie miesci rzeczy, a jak pokazalam foto, ze autko ma dodatkowa funkcje wygodnego lozka 2osobowego-ha!!! no juz padli totalnie

i teraz nic nie mowia ze to jest auto niepraktyczne bo w sumie to jest= po miescie idealne, a to ze male i 3 drzwi? jak ja z Kamkilerem bedziemy mieli dzieci to bede sie czula lepiej z mysla, ze dzieciaki podczas jazdy nie otworza tylnych drzwi bo ich nie mamy:) i ze nie otworza okna zeby wyrzucic wszystko co znajda w aucie, bo przez luke sie duze rzeczy nie zmieszcza:)

podsumowujac- moim zdaniem 205tka to nie fanaberia, a zawsze mozna miec na dalsze rodzinne podroze cos innego, wiekszego np. subaru w combi:) co ma tez troche zadziorka :D
Munne
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 10090927

Post autor: Munne »

Czego ja sie nie nasluchalem na temat mojej choroby jaka jest 205 i to doslownie od kazdego czlonka rodziny, czy sie dalem zlamac alez skad wiem co dobre, mala puszka mnie kreci w kazdy sposob dlatego to fantastyczne auto jest ze mna. Jest jakie jest czyli niewygodne niebezpieczne i wlasnych dzieci w tej puszce nigdy bym nie wozil ale w garazu na stare lata bedzie stalo:)
Kazda morda pasuje do Forda!
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Kontakt:

munne pisze:....... Jest jakie jest czyli niewygodne niebezpieczne i wlasnych dzieci w tej puszce nigdy bym nie wozil .......

no własnie, dzieci wozić ciężko, ja się zbiesiłem i w końcu rodzinnego nie kupiłem bo nie chcę kolejnego starego auta - bo stare już mam , poczekam na przypływ gotówki i pomyślę o czymś świeżym

Awatar użytkownika
Martinoo
Moderator
Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
Numer Gadu-gadu: 8330169
Kontakt:

Post autor: Martinoo »

Marin205 pisze:
munne pisze:....... Jest jakie jest czyli niewygodne niebezpieczne i wlasnych dzieci w tej puszce nigdy bym nie wozil .......

no własnie, dzieci wozić ciężko, ja się zbiesiłem i w końcu rodzinnego nie kupiłem bo nie chcę kolejnego starego auta - bo stare już mam , poczekam na przypływ gotówki i pomyślę o czymś świeżym
kup 205 z 98 i doklej tył z cytryny i masz rodzinnego kombi
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
Obrazek
ODPOWIEDZ