W związku z tym, ze brat szuka nowego (innego) auta natknąłem się na fiata coupe a tam całkiem fajne skórzane fotele... i wpadł mi do głowy całkiem szalony pomysł. Skoro ory skórzanych foteli do GTI w dobrym stanie nie dostaniesz to może zrobić moda Ory szlak trafi ale kusi mnie ta wizja.
Ładne foteliki, nawet przypominają kształtem skórzane fotele z GTI. Ale podejrzewam, że dopasowanie ich do Puga może okazać się "mission impossible".
Poszukaj jeszcze foteli z 405. Łatwiej je znaleźć niż dobrze zachowane siedziska z 205. A pamiętam, że kiedyś bodajże Martinop robił swapa i świetnie mu te skórzane "krzesełka" wyglądały w CTI. Był jedynie lekki problem, żeby weszły na szerokość, ale może niech wypowie się sam majsterkowicz
Parę metrów od mojej pracy stoi 405 SRI na sprzedaż - ma pełną czarną tapicerkę skórzaną.
Ja kiedyś kupiłem za 100 zeta na Allegro komplet skór od 405, ale sprzedający nie potrafił przez kilka miesięcy przesłać mi ich do Krakowa z Lublina, a potem nagle słuch po nim zaginął...
Nie mówiąc już o tym, że skórzane fotele ma 205 GTI z silnikiem diesla, które właśnie ktoś wystawił na sprzedaż. Kiedyś te fotele były na licytacji. Miałem je kupować do mojego Gentry, ale ubiegł mnie właśnie właściciel GTI z Placu Matejki.
Fotele z 405 są tej samej szerokości co te z 309 GTi, więc trzeba trochę pokombinować z montażem.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
W moim przypadku powód/powody są proste, nie można dostać foteli z szarą skóra w ładnym stanie to raz, dwa nie stać mnie na tapicera, trzy mam ładne fotele od alfy
marcinpug pisze:Nie wiem po co tyle kombinacji . Dajcie fotele do obszycia/zrobienia sprawdzonemu tapicerowi i macie oryginał
Nie tak łatwo znaleźć "sprawdzonego" tapicera. Co do foteli z 406 albo z Alfy to upewnij się czy będziesz miał wystarczająco miejsca żeby drzwi domknąć lub ręczny zaciągnąć
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Niedawno pisałem o tym z Lord Devil'em - fotele z Alfy się mieszczą - drzwi, kieszeń i ręczny w porządku. Oczywiście prowadnice do przeróbki. Jedynym minusem jest to, że na tych fotelach siedzi się trochę wyżej.
Z tym tapicerem to racja. Druga sprawa to cena, jaką krzyknie tapicer.