mam pytanie

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
bonzo18

mam pytanie

Post autor: bonzo18 »

skąd powszechnie wiadomo że 205 GT były tylko 5 drzwiowe mam parę przykładów że tak nie jest a i jakie mają inne części nią pozostałe 205 z silnikami 1.4???? piszcie!!! :D
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Rychu »

To że tylko 5d wynika stąd http://www.planete-205.com/historique-205.php. Wiem że to po francusku ale i tak idzie odróżnić 5 portes od 3 portes :D
Z tym że francuzom nie ma co wierzyć, bo np przez parę miesięcy mogli produkowac 3d (są zdolni do takich rzeczy), więc baaaardzo ciężko jest cokolwiek wywnioskować!
A czym się różni GT od innych 1.4?? Przede wszystkim jest na gaźniku (zdecydowana większość innych modeli ma jednopunkt) :D Ma troszke większą moc, ładniejsze fotele, troszke niżej zawiechę (ale nie to co GTi :)), ładniejsze dokładki pod zderzaki i nie wiem co jeszcze :?
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

Post autor: TOMBIKE »

błąd mój XS to żywy przykład gaźnikowca, ma takie same dokładki co twoje, moc na pewno nie mniejsza, po prostu GT to pięciodrzwiowa odmiana XS
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

No nie błąd bo napisałem: "zdecydowana większość modeli ma jednopunkt" a nie "tylko GT miały gaźniki".
A błąd jest u Ciebie bo to właśnie XS jest 3drzwiową odmianą GT a nie na odwrót :twisted: Wersja GT wyszła jako jedna z pierwszych :) A później dopiero przerobili ja na (trzeba przyznać że ładniejsze) XSy :D
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
bonzo18

a ja mam jednopunkt
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Hmmmm...więc to raczej nie jest silnik z GT, tylko jakiś inny 1.4, np XS albo Garros przełożone do budy 5d! Sprawdż dokładnie historię tego auta i numery silnika!
Peugeot 205 1.4GT LPG
bonzo18

sprawdzałem wielokrotnie i wychodzi że gt na 1 punkcie a pozatym mam brief od niego a tam to by pisali o jakich kolwiek zmianach
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

nie mozliwe...GT były na gaźnikach i tylko 5D... juz wiele razy sie zdarzało ze ktos miał składaka i dowiedział sie o tym dopiero tutaj... z tobą moze byc podobnie
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Widizsz Para...nie wierzą nam :(
Bonzo18 nie patrz na to co masz w papierach, bo jak się postaram to mogę mieć tam wpisane V8 z Mustanga! Najlepiej idź do sklepu gdzi emają katalogi, albo do ASO, mają wszystkie modele wypisane i może wtedy się przekonasz!
Peugeot 205 1.4GT LPG
bonzo18

sory ale 2 lata pracowałem w aso w nimczech i sprawdzałem dokładnie peugeot hansa gmbh?!
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

wiec bardzo prosimy o jakies konretne info potwierdzające to co mówisz... to ze masz na jednopunkie moze świadczyc tylko o tym ze masz inny silnik...

ps. ja jestem synem szefa PSA i urodziłem sie na hali produkcyjnej p205
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

hehe, a dostałeś talon na puga :?: :D Tak jak dzieci które sie rodzą na stacjach lotosu (dostają talon na benzyne)
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
bonzo18

konkretna strona to strona fabryki w angli pozatym to ci anglicy są dziwni kupić zwykłą 205 i póżniej jeżdzić po całej angli zeby znależć 205 gt 3 drzwiową , ciekawym elementem są tapicerki 3 drzwiowe a pozatym też rozróżniam 3 od 5 door. widzę że wśród nas są szczęsciarze dzieci lotosu brawo :) :) :evil: :twisted:
bonzo18

a pozatym to nawet vw ma gt i to 3 dzrzwiowe a na życzenie 4 drzwi (jetta) koniec tematu
ODPOWIEDZ