Zależy dla kogo... Jest to mój pierwszy swap. Chce zastosować następce tu5j4 czyli tu5jp4. Dawca silnika i elektryki jest C2. Dlatego chciałbym wiedzieć jak najwięcej Np. Czy skrzynia i półosie pasują pod zawieszenie od 205 gti. Jakie przeróbki mnie czekają itp. Każde informacje będą mi pomocne w projekcie. Zdjęcia:
zamontowanego silnika
przeróbek
opisy itp.
jp4 jest o tyle gorszy że ma elektroniczna przepustnice i będziesz musiał kombinować z pedałem gazu, ma 110km, ale za to większe zawory niz j4. Prostszym swapem będzie włożenie j4.
Elektrykę ogarnę. A jak wygląda sprawa z montażem? Górne mocowanie trzeba przerobić to już wiem. czy skrzynia biegów będzie pasowała od innych silników z rodzinny TU. I co z półosiami? To mnie martwi. Bo jak silnik już zawiśnie na poduszkach i półosie będą się kręcić bez problemu to najgorsze będę miał za sobą
Firma motomax.pl z Torunia, też chętnie zajmie się półosiami.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
kubas pisze:jp4 jest o tyle gorszy że ma elektroniczna przepustnice i będziesz musiał kombinować z pedałem gazu, ma 110km, ale za to większe zawory niz j4. Prostszym swapem będzie włożenie j4.
JP4 ma zwykła przepustnice na linkę. Dopiero JP4S ma elektroniczną przepustnice
kubas pisze:jp4 jest o tyle gorszy że ma elektroniczna przepustnice i będziesz musiał kombinować z pedałem gazu, ma 110km, ale za to większe zawory niz j4. Prostszym swapem będzie włożenie j4.
JP4 ma zwykła przepustnice na linkę. Dopiero JP4S ma elektroniczną przepustnice