odzyskałem większość mocy; ile to kosztuje?

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

odzyskałem większość mocy; ile to kosztuje?

Post autor: mi »

Ostatnio zrzędziłem na technicznym, że mój gti 1.9 ledwie pełza, już zmieniłem zdanie - wystarczyło go zalać jakimś przyzwoitym (czyli: świeżym) paliwkiem i zaczął się przemieszczać, jeszcze nie jest to pełnia sił, ale dobre i to (na początek), przynajmniej zszedłem poniżej 10s do stówki

Teraz pytanko: ile, orientacyjnie, będą mnie kosztować te części (nowe albo niezłe używane, chyba, że lepiej naprawić:
1. rozrusznik (albo regeneracja - szczotki + chyba coś jeszcze)
2. synchronizator dwójki + wymiana, bo sam tego nie zrobię :oops:
3. cięgna zmiany biegów (czy jak to się cholerstwo nazywa :roll: )
4. tarcze plus klocki do przodu

Wiem, że truję Wam dupę, ale nic to, okażcie wyrozumiałość :wink:
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Co do rozrusznika to wymienić można szczotki i taki plastik w którym one się znajduja bo czasem się on rozlatuje (u mnie sie rozleciał) Koszt szczotek i tego plastiku to około 50 zł nowe. Kwestia jest aby rozebrać rozrusznik i zobaczyć czy problem z jego działaniem (niedziałaniem) tkwi właśnie w kończących się szczotkach lub czy wyrobiły sie tulejki w których kręci się wirnik. W zlazeżności co z nim jest co sie da wymienić to albo regeneracja albo kupno całego rozrusznika najlepiej kupić sprawną używke jeżeli regeneracja nie będzie już możliwa
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Paweel

Re: odzyskałem większość mocy; ile to kosztuje?

Post autor: Paweel »

mi pisze:Ostatnio zrzędziłem na technicznym, że mój gti 1.9 ledwie pełza, już zmieniłem zdanie - wystarczyło go zalać jakimś przyzwoitym (czyli: świeżym) paliwkiem i zaczął się przemieszczać, jeszcze nie jest to pełnia sił, ale dobre i to (na początek), przynajmniej zszedłem poniżej 10s do stówki

Teraz pytanko: ile, orientacyjnie, będą mnie kosztować te części (nowe albo niezłe używane, chyba, że lepiej naprawić:
1. rozrusznik (albo regeneracja - szczotki + chyba coś jeszcze)
2. synchronizator dwójki + wymiana, bo sam tego nie zrobię :oops:
3. cięgna zmiany biegów (czy jak to się cholerstwo nazywa :roll: )
4. tarcze plus klocki do przodu

Wiem, że truję Wam dupę, ale nic to, okażcie wyrozumiałość :wink:
rozrusznik w dobrym stanie (100 % sprawny) moge Ci sprzedać za powiedzmy 100zł z wysyłką.
cięgna szukaj w centrach motoryzacyjnych (jak masz w okolicy) sklepów zajmujących się m.in. sprzedaż cięgień na "wymiar" dokładnie przemierz swoje i w granicach 30zł szt. można kupić...przynajmniej w Lublinie.
na temat synchronizatora nic nie powiem...ja po prostu bym olał temat i delikatnie zmieniał z jeden na dwa :) a nie przy odcince ;)
tarcze miałem i poszły w polske za ok 75zł. ,klocki jak chcesz w super stanie dorzuce Ci do rozrucha ;) tylko nie wiem czy będa Ci pasić bo mi zostały od 1.6

Powodzenia ze świetnym autkiem ... ja swoje straciłem bezpowrotnie :(
patrz profil .. ładne było

teraz szukam takiego ale w dobrym stanie co jest prawie nieosiągalne .. jak ktoś takie ma to niechce sprzedać ;) miejmy nadzieje Ty trafiłeś dobrze.

Pozdrawiam Paweł
ps.ojojoj jak sie rozpisałem :P :twisted: :oops:
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: mi »

podnieciłeś mnie nieco tym rozrusznikiem :D
w jakim jest dokładniej stanie - rozumiem, że 100% sprawny, ale z czego i w jakim wieku (jeśli wiesz)?
Paweel

Post autor: Paweel »

mi pisze:podnieciłeś mnie nieco tym rozrusznikiem :D
w jakim jest dokładniej stanie - rozumiem, że 100% sprawny, ale z czego i w jakim wieku (jeśli wiesz)?

91 z 1.9GTi oczywista :)
Zablokowany