Silnik w aucie umarł po zmianie oleju. Ciśnienie oleju poniżej 0,8 bara , panewki grają. Ciekawe czym właściciel zalał auto zanim go kupiłem żeby nie było słychać tej symfonii

Nie ważne, nie zrażam się. Silnik ( d6b ) już mam zaklepany i niedługo po niego wyruszam:) Dzisiaj dzięki WIELKIEJ uprzejmości Leon'a stałem się posiadaczem drugiej, zdrowej i kompletnej budy GTi ( Dzięki serdeczne!). Auto zostanie więc odbudowane a cele odbudowy to :
- Zdrowa i równa buda. Nie chcę aby się pięknie błyszczał i mienił. Ma być po prostu estetyczny

- Remont tylnej belki lub zakup innej
- Silnik, mam nadzieję że sztuka po którą się wybieram okaże się zdrowa i obejdzie się bez większych remontów
- Obróbka koła zamachowego i skrócenie skoku dźwigni zmiany biegów
- Odnowienie pakietu Gutmann z tego samego źródła co silnik

Pozdrawiam

- Układ hamulcowy z zx 16v na przód i tył
- Poszerzane stalówki 15"
- Kompletny remont i konserwacja elementów zawieszenia
- Kilka mniej ważnych pierdół i detali z epoki
Mam w planach ku rozpaczy niektórych przystosować auto do sportu ( okazjonalnego ), mam blisko na tor w Częstochowie i Kielcach i chciałbym kilka razy do roku spróbować swoich sił w jakichś wyścigach

Nie planuję natomiast nieodwracalnych zmian ( czy ciężkich do odwrócenia ) typu klatka czy inne przeróbki budy. Planów jest sporo, większość części już właściwie mam więc jak tylko miejsce w garażu się zwolni zaczynam pracę. Trzymajcie kciuki