205 Automatic - Czołg

Prezentacje posiadanych 205tek, krótkie opisy, historia i zdjęcia posiadanych samochodów.
Awatar użytkownika
HideoOSW
Junior
Posiadany PUG: 205 Winner PTS / 205 GTI
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Re: 205 Automatic - Czołg

Post autor: HideoOSW »

Twardsze?

http://www.ostrow24.tv/news/kolizja-aud ... a-kompally
Według mnie dość twarde przy niewielkich prędkościach rzędu 50kmh...To audi w które przywaliłem moim starym XSem ciekawie się powyginało;)

No ale nie będe się wypowiadał o grubości drzwi w naszych pyziach, są tak cienkie jak by były z papieru i nikomu nie życzę strzała w bok :cry:
Obrazek 1991 GTI [M0TW]
Obrazek 1993 WINNER [M0MY]
Obrazek 1992 XS [P3XY] RIP
Awatar użytkownika
MichalOsw90
Junior
Posiadany PUG: 205 1,6 Automat

Post autor: MichalOsw90 »

Wkurzaja mnie te komentarze pod tym artykulem niech swoje auta dadza na zlom.. btw czyja wina byla w koncu? No ja swoim znak drogowy wyrwalem z ziemi jak mi sie skrzynia biegow przegrzala to takich obrotow dostal ze az sie dziwie ze to auto potrafi skrecic o 90 stopni (mialem ustap pierwszenstwa). Maska lekka wgniotka od rury od znaku pratycznie nie widac zderzak przebity przez mocowanie jeszcze atrapa stracila swojego lwa no i skasowana chlodnica gdy sie oparla o filtr oleju. Z reszta i tak sie nadawala do wymiany bo byla sito..

Jak sie juz zatrzymalem podszedl do mnie jakis dziadek i tekst ze co sie stalo, a ja w tedy ze sie gaz zacial bo w tedy nie wiedzialem co jest grane. Na to on zbieraj swoje rzeczy i jedz stad, a ze woda jeszcze cala nie wyleciala z chlodnicy to szybko posprzatalem znak z jezdni zabralem rejestracje i odjechalem O-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
Kontakt:

Post autor: Pluto »

To Audi faktycznie nieźle oberwało.
Też miałem przy równych 50km/h uderzenie, ale w Lexusa.
U jego półośka walnęła bo miał koło / na przodzie, lampa się cofnęła, pogięty błotnik, pęknięty zderzak.
Ja to co na fotce + chłodnica i na lawecie wracałem, a Lexus na kołach do Polkowic.
Opel Vectra 1.6 75KM '91 -> Peugeot 205 Look 1.1 60KM '91 Obrazek -> Peugeot 106 Hasseröder 1.4 75KM '98 Obrazek @ Peugeot 106 Hasseröder 1.6 105KM '98 Obrazek
Awatar użytkownika
HideoOSW
Junior
Kontakt:

Moja nie uwaga, późne żółte albo już nawet czerwone, ale tamta baba gdyby chciała to by wychamowała, nie jechała zbyt szybko, ale nie rozgladała się w ogóle, a gdy mnie zobaczyła w ostatniej chwili, to jej się chyba gaz z hamulcem pomylił. Walnięcie było tak silne że 3 tygodnie z potłuczonymi żebrami na L4 siedziałem, to od pasów. Gdyby nie one to pewnie bym sobie głowę roztrzaskał. Pug nie wyglądał bardzo źle, gdyby to się opłacało to spokojnie można by go wyklepać.
Obrazek 1991 GTI [M0TW]
Obrazek 1993 WINNER [M0MY]
Obrazek 1992 XS [P3XY] RIP
Awatar użytkownika
MichalOsw90
Junior

Kolejne kilka części zmienione + dodane naklejki na szybę :)
-Lusterka: w 1 inne szkło sam nie wiem nawet od czego,a 2 popękane
-Śruby od uchwytu szyberdachu pomalowane i założone
-Naklejki na szybę
-Podkładka pod tablice
-Wyczyszczone klosze od tylnych lamp oraz powymieniane żarówki

Przy okazji połamałem bolce od trójkątów lusterek w środku ale jakoś się trzymają :cry:
Załączniki
Zdjęcie0142.jpg
Zdjęcie0143.jpg
Zdjęcie0145.jpg
Obrazek
Awatar użytkownika
MichalOsw90
Junior

Jako że powinienem już dawno to zrobić postanowiłem poświecić popołudnie na podłączenie halogenów. Po znalezieniu miejsca na przeciągnięcie przewodu zabrałem się za podłączanie kabli. Niestety jak na razie przeciwmgielne muszą świecić razem z normalnymi światłami, a nie z postojowymi lecz za jakiś czas to się zmieni :mrgreen: Co do panelu na przyciski nie wygląda on zbyt perfekcyjnie ale na razie powinien wystarczyć tak jak jest :)
Załączniki
Zdjęcie0160.jpg
Zdjęcie0151.jpg
Zdjęcie0152.jpg
Zdjęcie0153.jpg
Zdjęcie0158.jpg
Obrazek
Awatar użytkownika
MichalOsw90
Junior

No i nadszedł czas na kolejne udogodnienia :D Każdy chyba kocha centralny na pilota (zwłaszcza podczas zimy) więc udało mi się kupić po kosztach u jednego z forumowiczów sterownik do centralnego. Pozostaje się umówić z elektrykiem żeby zamontował to małe cacko i miód z benzyną jak to mawiał mój były majster.
Załączniki
Zdjęcie0165.jpg
Obrazek
Awatar użytkownika
HideoOSW
Junior
Kontakt:

Co Ty masz za żarówy? nightbrekery?;)