Dzień 4-go Stycznia 2014r. Zimny, pochmurny dzień.. Jak to na weekendzie zaraz po sprzątaniu samochodu (Pug 406 II) przyszedł czas na allegro, tablicę itd..
Dosłownie 5 minutek po wystawieniu ogłoszenia w serwisie Tablica.pl znalazłem kuszace zdjęcie Peugeota 306, a właściwie to tylko jego środek który był nietuzinkowy (kremowa deska, kremowa kierownica, tunel środkowy z lewarkiem biegów również w kremie) Wziąłem ze sobą swojego Ojca i pojechaliśmy obejrzeć auto. Po 1,5 Godziny czekania na właściciela pod blokiem wreszcie zajechał Peugeot, okazało się, że to wersja XT. Z początku nie byłem zachwycony przyznam szczerze. Rdza na dachu auta, próg z lewej strony troszkę zgnity, poza tym auto chodziło na 3 garkach ale kiedy wsiadłem do środka coś we mnie pękło. Piękne beżowe siedzenia w ogóle nie poprzecierane, boczki również w tym kolorze. Deska, kierownica, tunel środkowy wraz z lewarkiem a nawet maskownice głośników na tylnej półce były w kremie. Coś Pięknego. Środek mnie urzekł

Szybka piłka - Bierzemy i reanimujemy!

Podczas powrotu do domu wyszły kolejne niespodzianki typu bijące koło, że kierownicy w rękach nie dało rady utrzymać ^^
Potem pierwsze mycie i dokładniejsze oględziny..
Na dzień dzisiejszy w aucie muszę zrobić:
** Wtryskiwacz
** Dach, usunięcie rdzy + malowanie
** Próg + dokładne zabezpieczenie spodu
** Naprawa szyberdachu (uchyla się ale potem przy ściąganiu nie dochodzi do końca)
** Felgi aluminiowe (myślałem o alumkach z 405mi16)
** Pranie tapicerki + wykładziny
** Wymiana lewego lusterka (pęknięte szkło)
** Wymiana błotnika przedniego lewego (rdza wysadza lakier)
** Halogeny - nie świecą
** Regulacja lędźwi w fotelu kierowcy
Na razie chyba tyle, a poniżej lista co już zrobiłem
** Wymiana opon na felgach (już nie bije)
** Naprawa centralnego zamka z pilota (mikrostyk był wydłubany)
** Dokładne mycie plastików w środku APC (Jak radził Lord)
Peugeocik jest z 1994r. Jednostka napędowa 1.6 8V 90KM. Aktualny przebieg auta 235000km.
Coś o wyposażeniu:
** Centralny Zamek z pilota
** 2x elektryczne szyby
** Fabryczne radio ze sterowaniem przy kierownicy
** Elektryczny Szyberdach
** Wspomaganie kierownicy
** Halogeny
** Regulacja kolumny kierownicy
** Regulacja w fotelu kierowcy (lędźwi)
** Magiczny kremowo - beżowy środek
Do auta dostałem faktury oraz książkę serwisową.
Na początek mała ilość fotek, będą wrzucane na bieżąco