Jakie opony letnie ?!?!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Jakie opony letnie ?!?!

Post autor: simonszop »

Witam wszystkich!

Zima sie powoli konczy i czas zmienic oponki za letnie..
Problem w tym, ze stare juz sie nie nadaja a nowych...nie mam :)
Trzeba by jakies kupic - najlepiej dobre i niedrogie :)

Prosze o rade - na jakich oponach (letnich) jezdzicie, ktore modele polecacie a ktorych nie!?!? (chodzi mi o 165/70 R13)

Pozdrawiam i czekam na opinie!
Dan

Post autor: Dan »

ja mam taki rozmiar z michelina energy tylko na 60 wysokośc kupiłem takie używki na giełdzie w gliwicach po 70 pln sztuka dobrze sie trzymaja drogi a co ważne nie szumią jak niektóre nasze polskie oponki
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Kontakt:

Post autor: bipi »

wymieniłem w zeszłym tygodniu na letnie Dayton (podobno to coś jak Bridgestone) tylko dlatego, że były tanie (koło 150zl - nowe). Na razie mam 1000 km na nich i są ok. Dobrze się toczą, chociaż trochę szumią. Ale nie dam głowy, bo z tył założyłem stare (oj tak) Dunlop. Te Dayton pododbno dobrze sobie radzą z wodą, ale nie zdążyłem sprawdzić. Jak będę coś wiedział dam znać.
Montes

Post autor: Montes »

Daytony są dobre, mam takie zimowe w 307 i już drugą zimę w nich opędzlowałem. Co do letnich daytona, to nie wiem, bo na takich nie jeździłem.
Zgadzam się z przedmówcą, michały to jest to - gorąco polecam!!!
Odradzam dood yery, porażka.
Dobre recenzje mają BF Goodrich i ponoć świetną relację ceny do jakośći.
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Kontakt:

już skojarzyłem. Mój ojciec jeżdzi na tych DAYTON. Już 3 lata i ... nie rozpadły się. W Daewoo Espero bywa że na mokrym trochę go "rzuca" bo wody jest za dużo, no ale to o wiele większy samochód. Mam znajomego co jeździ małą Lancią Y 1,1 - bardzo zadowolony. No chyba są ok.
madafaka

Post autor: madafaka »

wiecie akurat w przypadku opon to kasa jest adekwatna do jakości :D czyli im droższe tym lepsze, i nie zgodze się że good yeary są słabe.
ja osobiście bujam sie na polskich navigatorach bodajże debicy i to są opony totalnie do DU.. NIE POLECAM!!! Z kolei zimówki mam Michelin alpin z przodu i fulda z tyłu i naprawde jedne i drugi sa rewelacyjne ( na jednych i drugich zrobiłem sezon na przodzie)
teraz jak będe kupował letnie oponki to tylko nówki i faktycznie kupie jakieś z wyższej półki!!

Acha i NIE Polecam Uniroyali!!!Coprawda nie jeździłem na nich ale sporo moich znajomych tak i każdy z nich mówi że w deszczu wcale się tak super nie zachowują, a na suchym są wręcz tragiczne, ile w tym prawdy nie wiem ale takie słyszałem opinie!!
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Kontakt:

tutaj muszę się nie zgodzić. Przez całą zimę jeździłem na Uniroyalach i na deszczu były rewelacyjne. wyprzedzanie nawet przy 120 km/h po autostradzie tirów, które jednak trochę "chalpią" z tych wszystkich kół, było bezproblemowe. nigdy mi się autko nie poślizgnęło. no ale druga sprawa, że trochę jednak są ciężkie i hałaśliwe, słabo się toczą. tylko że to są zimówki. moje są jeszcze z dziurami na kolce.
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

Ja rowniez sie nie zgodze. Mam letnie uniroyale - oponki deszczowe kierunkowe. Jestem z nich zadowolony - bardzo dobrze odprowadzaja wode, sa cichutkie i za nieduze pieniadze.
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Kontakt:

Zdecydowalem sie na GoodYear GT 3.
Po Swietach powinienem odebrac - jak troche pojezdze to napisze czy bylo warto :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Kontakt:

Obiecalem cos o tych oponkach napisac - wiec pisze :)

Oponki sa ciche, dobrze trzymaja sie na suchej nawierzchni (jak chyba kazde)
na mokrej rowniez nie ma zadnych problemow! Trudno powiedziec cos o zuzywaniu, bo zrobilem dopiero ok. 6000 km od kiedy je zalozylem.

Generalnie jestem z nich bardzo zadowolony i gdyby ktos chcial takie kupic - POLECAM !!
Awatar użytkownika
Kubski
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Kubski »

Rozgladam się właśnie za oponkami i trafiłem na ten stary już topic. Chciałem tylko polecić stronę http://www.opony.com -można tam przeczytać sporo opinii użytkowników różnych opon oraz dokonać zakupu (jak porównywałem z innymi stronami ta była najtańsza). Nie wiem tylko jak się te ceny mają do sklepowych, ale chyba niższe. I dodawajcie własne opinie, może to komuś pomoże!
kiedyś: 205 1.9GTI
teraz: rajdówka na bazie Fiesty 2.0
BubuPN

Post autor: BubuPN »

jeśli są tylko sklepem internetowym to powinni mieć znacznie niższe niż w sklepach, ja ze swojej strony polecam http://www.atwheels.com - opony i felgi
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Tak więc co do opon letnich Michelin Energy to są one typowo letnie trosze szumią nei bardzo ale są cichsze no słąbo sie nadaja na deszcz / śnieg. na polskie warunki często okazuje sie jednak że lepiej zainwestować w polska markę która jest doceniana także za granicą
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

miał ktos może pirelli P6000?
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
Ferguss

Post autor: Ferguss »

Ja miałem takie oponki w VW Polo - nie narzekałem, bardzo dużo nimi przjechałem - dopóki mi z garażu z alu nie zajebali :evil:
ODPOWIEDZ