Widzę, że w środku odstawiłeś tłustą robotę
Sugeruję do pugowych plastików coś bardziej dyskretnego niż połysk oleju kujawskiego. Czyszczenie jakimś APC w zupełności wystarczy, a do pielęgnacji świetne (i sto razy bardziej wydajne) są mleczka, które dostaniesz w dobrych sklepach detailingowych. Ja używam Valet Pro Talos Protectant.
http://sklep.waxclusive.pl/plastiki/21- ... 500ml.html
Plastiki są czyste i matowe, czyli wyglądają tak, jak powinny.
Mam to już dwa lata, używam bardzo często (mam cztery 205-tki), a zużyłem może 1/4 buteleczki.
Specyfik nadaje się też do konserwowania poszerzeń, blendy na klapie, a plastikowe klosze po przetarciu też lepiej wyglądają
Sorry za trochę przydługi post, ale uważam, że o wnętrze auta warto dbać porządnymi kosmetykami samochodowymi, bo przecież tam podróżujemy.
Co do tapicera, to chętnie się przyjrzę jego pracy. Masz szczegółowe zdjęcia? Boczki foteli w GTI/CTI mają to do siebie, że w niewprawnych rękach słabych tapicerów, przeobrażają się kształtem w bułkę kajzerkę...
A tak w ogóle to szerokiej drogi! Szkoda, że nie dołączysz do naszej wyprawy do Rumunii, ale mam nadzieję, że będziemy mogli przeczytać tu relację z Twojej podróży CTI. Pozdro!