To jest lakier przemysłowy akrylowy, rozni sie od innych "lepszych" lakierów jedynie ceną, i mniejsza paletą kolorów. Nie mogę zrozumiec jednej rzeczy, dlaczego tak was boli i zacheca do rzucania jadem to ze kolor nie jest z palety peugeota? Dlaczego nie pasuje? Czy teraz wygląda gorzej niż przedtem? Dzieki za inspiracje tym recyklingiem, na pewno pujdę w ta strone. Jeżeli czysta komora jest powodem do wstydu, to może faktycznie lepiej bylo zostawic zajebany smarem i syfem silnik i komore? Po co w takim razie dbac takze o reszte karoserii? Jeździjmy wszyscy rozpadówami i nie bedziemy sie musieli wstydzic.
Wiem, ze gdybym zalozyl 4 wydechy wystajace pol kilometra za dokladke, i wyoklejal carbonem i stickerem, wyciął wloty powietrza w błotnikach było by git co? A na dodatek może jeszcze silnik wrzucony tak, że trzeba by było przerobić maske bo sie nie zamyka... Proste
Za złe opinie dziękuje, zajebista motywacja, na prawde dzieki. Jeżeli otworzylem wam mozliwosc wyladowania sie to ciesze sie ze sie przydalem
A za dobre wielkie dzieki bo to dzieki nim, mam ochote isc i popracować nad moim "Kubłem na słoiki". Dziekuje tym którzy mnie wspieraja i wspomagaja dobrym słowem
A tak nawiasem ile mieliscie lat jak zaczeliscie przygode z Pugami i w jakim stanie te Pugi były? Pewnie mieliscie po 15 lat i wszystko od razu umieliscie zrobic idealnie? Ja mam 17 lat i uwazam ze mam prawo jeszcze czegos nie wiedziec, nie umiec. Ale najebka za kolor lakieru to dla mnie czyste i klarowne nieporozumienie
Aaa jeszcze jedno czym sie rozni normalny lakier od normalnego?
Pozrawiam