Cześć wszystkim,
przedstawiam efekty moich ostatnich prac w projekcie 205 XS laleczka
W kolejności
1. Dość już dawno, jakieś 2 miesiące temu, dzięki uprzejmości użytkownika simon3, któremu uprzejmie dziękuję, w moim wozie pojawiło się radio!
2. Ale radio to nie wszystko, najważniejsze, że jest do niego pilot!! Bez pilota sterowanie radioodtwarzaczem w 205 jest dość utrudnione

Ponadto otrzymałem jeszcze zmieniarkę CD i to jest dopiero czad!
3. W związku z tym, że od kierowcy "nie grało" postanowiłem sprawdzić podłączenie głośników. Okazało się, że głośnik nie grał, bo go tam nie było
4. W związku z powyższym na internetowym portalu aukcyjnym allegro.pl zainwestowałem w głośniki ..
5. które bezzwłocznie zamontowałem

niestety okazało się, że głośnik nie działa mimo podłączenia właściwych kabelków

i tutaj muszę udać się do fachowca, bo sam swoimi humanistycznymi rękoma (obie lewe, jedna krótsza)

nie jestem w stanie tego zrobić. Ale fachowiec wstawi również zmieniarkę.
6. Następnie rozpocząłem przygotowania do imprezy "Trójmiasto klasycznie"
7. Gdzie dotarłem i poznałem kilku chłopaków z forum

pozdrawiam, korzystając z okazji
8. W związku z nadchodzącą zimą, nabyłem opony zimowe.
9. Udałem się do Warszawy, gdzie od użytkownika Dzikson (

) odebrałem nabyte we wrześniu felgi
10. Które do felgi próbowałem sam doprowadzić do jakotakiego stanu

co okazało się wszakże porażką ;(
11. W związku z powyższym zdałem się na pomoc fachowców
12. koszt - 240 zł za 4 sztuki, czas - 2 dni
13. Niestety musiałem dopłacić za nałożenie opon 60 pln ;(
14. I kolejne 80 pln za 16 śrub, bo okazało się, że to od alufelg obcierają bębny i w ogóle słabo trzymają ;(
15. No ale efekt finalny uważam za wspaniały. Przede wszystkim zaś różnica w prowadzeniu na korzyść jest porażająca!!! Zdawałem sobie sprawę, że alu które miałem na pewno nie były wyważane przez co najmniej 10 lat a i założone na nie opony były badziewiem ostatnim. Ale po założeniu nowych kół kierownica zaczęła się normalnie obracać - lekko, samochód przestał się telepać i ściągać!! Fenomenalne!
Przede mną prawdopodobnie zakup akumulatora ;( i chciałem zrobić konserwację podwozia, żeby zamknąć temat przed zimą

ale jestem kompletnie spłukany z kasy niestety ;((((( a muszę jeszcze wybecalować 253 pln'y na rejestrację
Uff, damy radę
Pzdr wszystkich!
Ps. Zdjęcia są "od tyłu"
Ps. Po edycji zdjęcia są już od przodu

Zawsze iść, rozkaz który mam we krwi..