Jestem nowy na forum ale też się pochwale swoją 205

Może na początek podam dane które znam :
- Rok produkcji 1990
- Automatic
- Silnik benzyniak 1.9, 103 km
- Wersja 5 drzwiowa
- Przebieg koło 170 tyś.
Właścicielem jestem od ponad 2 lat. Jestem 3 posiadaczem autka, samochód przyjechał początkowo z Niemiec. Ja musiałem jechać po niego do Olsztyna. Pamiętam że od zawsze chciałem mieć ten samochód ;]. Jego początkowy stan był beznadziejny - mocno zdewastowana tylna belka, silnik gasnął na światłach, cholernie głośno w środku ( brakowało części wydechu), stare łyse opony, tylna wycieraczka nie chodzi, do wymiany chłodnica i zużyte zawieszenie. Trochę tego było, dlatego cena też nie robiła wrażenia ;] Zdradzę że kupiłem go dosyć tanio ( poniżej 1000 zł )
Od czasu jego zakupu udało mi się wymienić/naprawić wszystkie wyżej wymienione rzeczy. Chociaż pewnie i tak się coś niedługo znajdzie

Blacha mogła by być lepsza, rdzy oczywiście zero, chociaż w 2 miejscach widać że był stłuczony. Dodatkowo na masce mam sporo wgnieceń, wygląda to tak jak by samochód był pod mocnym gradobiciem. Ostatnio też sam miałem mały wypadek :/ W mój lewy bok (na szczęście lekko) wjechała ciężarówka ( kochany martwy punkt w lusterku...) DO wymiany obydwoje drzwi, lusterko i próg ( jeżeli ktoś zainteresowany mogę wstawić zdjęcia)
Mam też 2 małe pytania do was :] Mój mechanik powiedział mi że taka wersja Peugota 205 jaką ja mam jest strasznie rzadko spotykana. Czy to prawda ? Mechanik dzwonił do ludzi z Peugota z pytaniem o części to podobno dziwili się że takie coś w ogóle wyprodukowali. Drugie : Mam silnik 1.9, 103 km, więc czy moge bez przeszkód uważać że mój samochód to wersja GTI ? Jeżeli chodzi o silnik oraz zawieszenie to jak dla mnie oczywiste. Ale pewności nie mam przez to że to 5 drzwiowy automat.
Trochę zdjęć :