Kurczę, nie miałem czasu opowiedzieć

No więc lało jak z cebra. Jak wyjeżdżałem z pracy było pochmurno, ale z przejaśnieniami i miałem nadzieję, że mimo prognoz padać nie będzie. Niestety przed pierwszym wyjazdem na tor zaczęło delikatnie padać, a potem już było tylko gorzej.
Tor był bardzo śliski i już na samym początku Ferrari Mondial zawinęło kółeczko na torze.
Zaczęliśmy od slalomu na płycie poślizgowej. Pierwszy przejazd - miałem problem z ruszeniem z miejsca

Zbyt dużo gazu i koła mieliły w miejscu. Odpuściłem gaz, ruszyłem spokojnie i slalom poszedł całkiem nieźle, ale też nie szalałem. Drugi przejazd, starałem się ruszyć spokojniej, ale i tak miałem problem z ruszeniem. Chyba trzeba ruszać praktycznie bez gazu. Przejazd dosyć szybki, na chwilę straciłem kontrolę i auto pojechało prosto, ale wyrobiłem się i zmieściłem się przed pachołkiem.
Potem były przejazdy próbne po całej nitce toru, na spokojnie bo wszyscy jechaliśmy jednocześnie.
Na koniec próby czasowe, były planowane 3 na auto, ale niestety skończyło się na dwóch z powodu przerwy na wyciąganie 306 S16 spod siatki ;(
Pierwszy przejazd całkiem ok, trzy razy uciekł mi tył przy wyjściu z zakrętu, ale udało się zapanować nad autem. Nie wiem czy to kwestia zawieszenia, czy po prostu było ślisko
Zaraz za mną jechał chłopak w 306 S16 i niestety na przedostatnim zakręcie wypadł z trasy, przejechał przez piasek i wpadł pod siatkę. 306 się trochę dostało. Zobaczcie na filmie:
https://youtu.be/P_aqYcI6C2I
Po długiej przerwie wyruszyliśmy ponownie na tor (ze względu na warunki byliśmy puszczani pojedynczo). Drugi przejazd w moim wykonaniu był lepszy, do czasu ostatniego zakrętu w którym tył znowu mi uciekł, skontrowałem, ale za bardzo i poleciałem bokiem prosto w beczkę

Na szczęście uderzyłem w nią nadkolem, więc żadnego śladu nie ma.
W generalce zająłem 9 miejsce na 18 załóg. Gdyby nie problem na ostatnim zakręcie - byłbym na 5-6 miejscu.
Wygrała Manta, drugi był Sam z jakimś konkretnym silnikiem, trzeci BMW e30, czwarty chyba Lupo GTI z silnikiem 1.2. Wyprzedziłem m.in 2 x Ferrari Mondial i Porsche 928
Tutaj oficjalny film ze startów:
https://youtu.be/drs_jHzJbsE
Sam CTI spisał się idealnie, polecam każdemu wizytę torze, nawet cywilnym autem. Gwarantuję duży skok adrenaliny
Podgram swoje nagrania na YT i rownież podrzucę linki.