hey!
Mam prosbe ma ktos jakis schemat foty bezpiecznikow? cokolwiek!
Moj PUG niestety przyjechal bez nich i mam klopot z poprawnym podlaczeniem.
po pierwszych probach przy wlaczaniu nawiewu padaly kierunki....
POMOCY!
No jak ci padaly kierunki przy wlaczeniu nawiewu to raczej nie bezpieczniki... Moze ktos grzebal przy wiazkach i dlatego przyjechal bez bezpiecznikow i teraz wszystko jest poplatane?? Schematy elektryki sa w ksiazce Etzolda niestety nie mam dostepu do skanera a w pdf'ie na forum nie wiem czy sa
Pozdro
no on juz mial byc w kosteczke zapakowany w Niemczech i wszytsko mial podziurawione powyjmowane etc.... uratowalismy go przed pogrzebaniem...
wszytsko zrobione juz (beda niedlugo foty na moim user'ze)
nie mniej teraz sa jaja z elektryka.... swiatla juz dzialaja a bezpieczniki wkladal brachol na zasadzie chybiltrafil...
pomocy
Bezpieczniki nie maja znaczenia, moga byc tylko za mocne albo za slabe najwyzej sie jakis zjara wplyw moga miec PRZEKAZNIKI, ale chyba nie ma przekaznika odpowiedzialnego za kierunki + nawiew, na kierunki jest osobny wiec cos z wiazka, widzialem rozne patenty co pseudoelektrycy stosuja moze jakies spiecie w puszcze z bezpiecznikami bo tam tez przekazniki sa - moze to to ale napewno nie bezpieczniki
Ja jak mialem zwarcie w dmuchawie nawiewu, to wlasnie palilo mi jeden bezpiecznik, i chyba wtedt wlasnei mi kierunkowskazy albo swiatla tez nei dzialaly. Cholera wie... nie pamietam dokladnie tak dawno to bylo.
Wiec mozliwe ze nawiew i kierunki sa na 1 bezpieczniu.