Kaszel przy uzyciu większej siły -->[Wyregulować zawory]

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Kaszel przy uzyciu większej siły -->[Wyregulować zawory]

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

Witam...
Kolejny mój problem... :?
Zdażało sie nieraz tak, że przy ruszaniu z wiekszych obrotów coś pod maską 'syknęło' i jak ruszałem to zaczynał kaszleć... podejrzewałem zawsze coś z dolotu, a że nie widziałem nic ciekawego, to rozkręcałem cały, a po skręceniu chodził już OK.
Ale tym razem nic nie pomaga... samochód pierdzi przy uzyciu chociaż małej mocy... żeby ruszyć to trzeba z minute puszczać powoli sprzęgło, każde dodanie lekko gazu kończy się kaszlem...
Aha, autko ma LPG, te objawy dotyczą jazdy na gazie; na benzynie nie jeżdze, bo było wszystko rozregulowane, jak teraz próbowałem ruszyć, to było jedno kaszlnięcie i zdechł silnik, na gazie chociaż można utrzymać, żaby dalej pracował....
Co to może być za gówno? HILFE HILFE
Ostatnio zmieniony 21 maja sob, 2005 8:36 pm przez Dżon Dobra Nadzieja, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

prosta sprawa, podjedź do pierwszej lepszej gazowni, niech podłączą Cię pod analizator, kichanie jest wynikiem zbyt ubogiej mieszanki. Albo dostaje lewe powietrze na dolocie albo masz tak zapchany filterek gazu ze zmniejszyło to przepływ gazu :arrow: zbyt uboga mieszanka. Jak to nie pomoże to zlookaj kable i świeczki czy nie masz przebić
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony

Świece niedawno wymienione... przerywanie zdarza się i na gazie i na benzynie... A poza tym zauważyłem że dzieje się tak prawdopodobnie jak się rozgrzeje... i na niskich obrotach 1. i 2. biegu...
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony

OK, na 90% to rozregulowane zawory...
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
ODPOWIEDZ