Problem przy demontażu półosi w 1.0
Problem przy demontażu półosi w 1.0
Witajcie
Mam ogromny problem żeby zdemontować prawą półoś z mojego 1.0. Półoś po prostu nie chce wyjść z podpory przegubu. W 1.9 wychodziło mi tu bez problemu - wystarczyło młotkiem puknąć i szło. A tu ? - rozwale zaraz całą tą podporę razem z łożyskiem a przegub ani drgnie. A palnikiem nie za bardzo bo to aluminium i guma podory silnika obok. Ktoś ma jakiś pomysł albo patent na mój ból ?
Będę wdzięczny
Krzysiek
Mam ogromny problem żeby zdemontować prawą półoś z mojego 1.0. Półoś po prostu nie chce wyjść z podpory przegubu. W 1.9 wychodziło mi tu bez problemu - wystarczyło młotkiem puknąć i szło. A tu ? - rozwale zaraz całą tą podporę razem z łożyskiem a przegub ani drgnie. A palnikiem nie za bardzo bo to aluminium i guma podory silnika obok. Ktoś ma jakiś pomysł albo patent na mój ból ?
Będę wdzięczny
Krzysiek
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
ja tam zawsze biore przecinak w łape i napie... az wyjdzie(i duzo odrdzewiacza uzyć) chyba ze wykrecić podpore i na prasie wycisnąć
Ostatnio zmieniony 30 maja pn, 2005 11:34 am przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety z podporą nie jest tak prosto bo tam są tulejki ustalające i trzeba by było ją na bok odciągnąć a półoś jest wtedy niestety w skrzyni i można skrzynie rozwalić. Chyba żeby lekko rokręcić skrzynie i sama się naddablaszka pisze:ja tam zawsze bire przecinak w łape i napie... az wyjdzie(i duzo odrdzewiacza uzyć) chyba ze wykrecić podpore i na prasie wycisnąć