Wyścig po między 206 a 205 z TOP-GEAR
ale ktore gti??
tego nikt z nas nie wie i pewnie nie bedzie wiedzial
Zreszta prosta matematyka
powiedzmy ze to jest motronic
120 kucy - 850 kg
x (180 kucy) - 1250kg
x=176
Wiec przelicznik moc/tona jest prawie identyczny... Biorac pod uwage dlugie biegi i wage na samym stracie 206 powinna minimalnie zostac a po 350 m powinny byc mniej wiecej kolo siebie. Na dluzszym dystansie 205 nie ma zadnych szans. ALE NA 350M??
tego nikt z nas nie wie i pewnie nie bedzie wiedzial
Zreszta prosta matematyka
powiedzmy ze to jest motronic
120 kucy - 850 kg
x (180 kucy) - 1250kg
x=176
Wiec przelicznik moc/tona jest prawie identyczny... Biorac pod uwage dlugie biegi i wage na samym stracie 206 powinna minimalnie zostac a po 350 m powinny byc mniej wiecej kolo siebie. Na dluzszym dystansie 205 nie ma zadnych szans. ALE NA 350M??
No to przy takiej masie faktycznie powinna 206 wygrac ale nie o 70 m!!! tylko jakiej 10-15m
Pewnie 206 jechal Stig a 205 Hammond i nie mogl wcisnac do konca bo do pedalow nie siegal

http://amt.ct.com.pl/article/view.asp?p ... h_1849.xml
Przeczytajcie przyspieszenie
Ja mam w lecie 8s w 2 osboby+pelen bak, a w zime to samo w 7,5s
Wiec ja nadal uwazam ze te 70 m to scieMAX
Pewnie 206 jechal Stig a 205 Hammond i nie mogl wcisnac do konca bo do pedalow nie siegal

http://amt.ct.com.pl/article/view.asp?p ... h_1849.xml
Przeczytajcie przyspieszenie
Ja mam w lecie 8s w 2 osboby+pelen bak, a w zime to samo w 7,5s
Wiec ja nadal uwazam ze te 70 m to scieMAX
- pki205
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9 GTI
krzycho pisze:Ja chyba bym nie chciał 206. Kolega ma taką 206 1.4 38 tys. km. i liczba rzeczy z zawieszenie i z osprzętu silnika która mu się juz sypnęła przyprawia o zawrót głowy : 3x wachacze przód (250 zł sztuka+wymiana), 2x łączniki stabilizatora, łożysko koła przód, pęknięta sprężarka klimy, rowalone łozysko napinacza, poza tym silnik już zaczyna tłuc na panewkach a nie ma nawet 40 tys. km przejechane. I on jeździ bardzo spokojnie i nie szczędzi kasy na samochód. To nie dla mnie...zen pisze:P.S Może kiedyś bendzie mnie stać na 206
ja mialem 206 1.1 (kupiona jako nowka z salonu) i to z poczatku produkcji bo rok 99. przejezdzila u mnie 2 lata i ok. 40tys km i ZADNYCH problemow nie bylo...Yahoo pisze:niestety jakoś peugeota 206 faktycznie nie jest najlepsza - łączniki stabilizatora to części, które nie wytrzymują 20 tys. km w takim nowym aucienatomiast serwis jest z pewnością zadowolony
- Yahoo
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
oczywiście nawet japońce się sypią - nie wiadomo czy dlatego, że są produkowane w Turcji czy nie ale się sypią. faktem jest, że większe koncerny motoryzacyjne kupują auta konkurencyjnych marek do testów porównując je ze swoimi produktami. oczywiście są marki lepsze i gorsze, za dość dobrą nadal uchodzi VW, pomimo wszystko szwaby mają głowy!
-
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
To ja dalej w tym temacie, ale z innym filmem.
Ostatnio dorwałem na emule coś, co się zwie "Peugeot 205Gti Wheeler Dealers Ep1.avi" - program z Discovery - o zakupie 205GTI 1.9 i ogólnie o tym, na co zwracać uwagę, co się psuje, itd. - wyjaśnione prosto, przystępnie, dla zwykłych ludzi (m.in. mnie).
Jest jednak drobny problem, nie mogę nigdzie znaleźć drugiej części tego programu. Widzieliście ten program, posiadacie go w wersji elektronicznej?
Ostatnio dorwałem na emule coś, co się zwie "Peugeot 205Gti Wheeler Dealers Ep1.avi" - program z Discovery - o zakupie 205GTI 1.9 i ogólnie o tym, na co zwracać uwagę, co się psuje, itd. - wyjaśnione prosto, przystępnie, dla zwykłych ludzi (m.in. mnie).

Jest jednak drobny problem, nie mogę nigdzie znaleźć drugiej części tego programu. Widzieliście ten program, posiadacie go w wersji elektronicznej?
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
mam ten film i jakbys sie troche orientował to byś wiedział ze jest na naszej stronie klubowej. http://www.205.pl w dziale download/ filmy... jest tylko jedna czesc bo mi w jakis dziwny sposób przerwało wysyłanie drugiej częsci... z czasem to wrzuce.. ciekawy filmik 
a co do Top Gear to sie lekko zdziwiłem i zmieszałem tą porażką

a co do Top Gear to sie lekko zdziwiłem i zmieszałem tą porażką

- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
OK dla wszystkich zainteresowanych film Wheelers Dealers With 205 GTI część 1 i 2 oraz coś jeszcze do pobrania tutaj
OH UWIELBIAMY CIE I CHCEMY JESZCZE
OH UWIELBIAMY CIE I CHCEMY JESZCZE